AKO VAM USNE MIJENJAJU BOJU TREBATE OBRATITI PAZNJU, MOZE BITI VEOMA OPASNO!

AKO VAM USNE MIJENJAJU BOJU TREBATE OBRATITI PAZNJU, MOZE BITI VEOMA OPASNO!

Prilagodba nijanse usana može ukazivati ​​na neki medicinski problem, upozoravaju stručnjaci.

Naša koža se sastoji od mnogo slojeva, a usne su sačinjene od samo tri, što je čini vitkom i posebno nježnom. Nijansa kože dodatno igra značajnu ulogu u izgledu usana. Što je koža svjetlija, to će i usne biti svjetlije.

Postoje različiti motivi zašto se mijenja nijansa usana, a neki od njih su:

Nesretna struja kisika – zbog nesretne struje kisika mijenja se nijansa usana. Ovo stanje se naziva cijanoza. To se događa kada razine uranjanja u kisik padnu ispod 85% ili s druge strane pod pretpostavkom da imate niske razine hemoglobina.

Nedostatak željeza – usne postaju blijede ili bijele pod pretpostavkom da osjećate loše učinke bolesti. To je uzrokovano režimom prehrane s malo željeza, nedostatkom vitamina B-12, obilnim mjesečnicama i iscrpljenošću u probavnim organima.

Pušenje – ovaj nesretni obrazac ponašanja čini tamne usne zbog čvrste pigmentacije nakupljenih ostataka cigareta. Drugo objašnjenje je Addisonova bolest, koja se događa kada nadbubrežna žlijezda ne stvara dovoljno kortizola.

Visoka otvorenost prema suncu – u ovoj situaciji na usnama se pojavljuju mrlje, koje se razlikuju po raznolikosti od svijetlo do tamno smeđe. U svakom slučaju, važno je provjeriti sve nove mrlje na usnama jer se čak i kožna bolest može činiti bezazlenom mrljom izazvanom suncem.

Što uzrokuje cijanozu?

Najčešći razlozi za cijanozu su kardiovaskularni slom, aspiracijski emfizem, spastični bronhitis, bronhijalna astma, pneumonični edem, zadržavanje na visokim visinama, stenoza ili začepljenje velikih aspiracijskih bronha, methemoglobinemija, urođeni srčani poremećaji.

Tretman obojenih usana

Promjene u nijansi usana mogu se tretirati na prateće načine:

laserski tretman,
lijekovi,
liječenje bijelom svjetlošću,
krioterapija,
upravo

Kako spriječiti promjenu sorte?

Ovisno o razlogu mrlja na usnama, možete poduzeti razne preventivne mjere, npr.

prestati pušiti
ograničite izlaganje suncu, stalno nosite kremu za sunčanje bez obzira izlazite li van,
nosite kapu ili kapu kada ste vani.

admina