ZGLOBOVI VAM SKRIPE I PUCAJU, EVO RAZLOGA ZBOG KOJEG TO STANJE DOLAZI

ZGLOBOVI VAM SKRIPE I PUCAJU, EVO RAZLOGA ZBOG KOJEG TO STANJE DOLAZI

Jeste li vidjeli da vam, što ste iskusniji, zglobovi više “škripe” i lome se? Stručnjaci kažu da ovo definitivno nije značajna nuspojava sazrijevanja, ali također može pokazati specifične zdravstvene probleme.

Slika može predstavljati 1 osoba i tekst
Iz kojeg razloga se zglobovi lome?

Zglobovi mnogih pojedinaca “škripe” i pucaju dok se kreću. Nekoliko stručnjaka prihvaća da to pokazuje veliku svestranost zglobova, drugi su uvjereni da je to osobina svakog pojedinca, osim što neki stručnjaci upozoravaju da je to obično nuspojava jedne iznimno opasne bolesti.

Stručnjaci koji prihvaćaju da su škripanje i lomljenje zglobova pokazatelj teškog stanja, upozoravaju da uzroci mogu biti jedinstveni, od nedostatka hranjivih tvari do prisutnosti zapaljive interakcije.

“Mladi se često boraju u zglobovima zbog hipotonije mišića. Istovremeno, pravi zglob je zdrav”, napominju stručnjaci.

U mladosti zglobovi mogu škripati zbog rana ili skolioze, što negativno utječe na sveukupnu snagu tijela. Ova infekcija općenito utječe na stanje svih organa i tijela, uključujući i zglobove.

Kod odraslih osoba, neugodan zvuk u zglobovima većinom se pojavljuje s godinama. On govori o prisutnosti ozbiljnih promjena u ligamentu i tetivama koje okružuju zglob. Na primjer, zalihe soli koje ometaju uobičajeni razvoj zglobova.

Nedostatak specifičnih dodataka također utječe na rad zglobova. Kod odraslih i mladih, “škripanje” može pokazati početne bolesti endokrinog sustava, nedostatak vitamina D, kalcija i drugih manjih sastojaka. Sve to zasebno, a začudo još više zajedno, potiče debilitaciju ligamentarnog aparata, zbog čega zglobovi nisu dovoljno nepomično fiksirani, pa se javlja zaštitni znak.
Kako riješiti problem?

Prije svega, važno je utvrditi koji je razlog. Pod pretpostavkom da postoji nedostatak vitamina D ili manjih komponenti, stručnjak će predložiti određeni režim prehrane koji će pomoći u rješavanju problema.

Da biste se riješili ove nepoželjne osobine, smanjili “škripanje” i “izradili” zglobove, trebali biste vježbati. Ne nepotrebno ozbiljno, koliko god dosljedno i pristojno. Hodajte dosljedno ne manje od 60 minuta, a idealno bi bilo plivanje 2-3 puta tjedno. U svakom slučaju plivanje je jedna od najistaknutijih aktivnosti za sve probleme vanjskog mišićnog okvira.

admina