TELEFON OCA UBIJENE VANJE KRIJE KLJUČNI DOKAZ Evo šta su otkrili snimci nadzornih kamera: Čeka se još jedan KLJUČNI ODGOVOR

TELEFON OCA UBIJENE VANJE KRIJE KLJUČNI DOKAZ Evo šta su otkrili snimci nadzornih kamera: Čeka se još jedan KLJUČNI ODGOVOR

Tokom istrage o ubistvima Vanje Orevske i Pane Oreovski, istražitelji su proteklih dvadesetak dana ispitivali razne predmete, uključujući otiske prstiju, elektronske uređaje i telefone. Istaknuti su putevi razvoja mnoštva osumnjičenih, kako za pomaganje, tako i za hapšenje i ubistvo dvoje stradalih.

“Skoplje1” je otkrilo da je snimak sa kamera za posmatranje potvrdio deo tvrdnji trojice osumnjičenih koji su priznali svoju krivicu – Velibora Maneva, Bore Videvskog i Vlatka Kešiševa. Bazne stanice koje traže telefonske znakove trebale bi biti samo dodatni dokaz njihovih zahtjeva za smjer.

Predmet pregleda su film kamera za posmatranje koju drži Služba za unutrašnja pitanja tokom potrage za Vanjom.

Izvori tvrde da se pregleda i telefon Vanjinog oca, koji mu je policija uzela. Cilj je da se precizira izjava osumnjičenih da je dao podatke osumnjičenom, koordinatoru i krivcu ubistava Ljupči Palevski-Palčo, kada je Vanja izlazio iz kuće.

Ljupco Palevski
LJUPCO PALEVSKI Fotografija: Screen capture
Za ovaj slučaj, počevši od početka ispitivanja od strane Istraživačke službe do nedavno, nema novih osumnjičenih osim šest osoba, od kojih je pet osoba u većem dijelu mjesečno na zbrinjavanju. Juče je dogovoren zapisnik o seciranju, koji će, bez obzira na način i godišnje doba Vanje i Pančeve smrti, takođe pokazati da li je obdukcijom pronađen DNK druge osobe.

Ljupčo Palevski-Palčo se za ovu situaciju dovodi u vezu sa organizatorom, koordinatorom i krivcem dva ubistva. Osumnjičeni za otimanje i ubistvo dvojice nastradalih su Velibor Manev, Bore Videvski i Vlatko Kešišev. Aleksandra Đorčevskog, oca ubijene Vanje, vezuje se za to da je Palču dao podatke o tome kada njegova devojčica napušta objekat i odlazi u razred. Stefan Dimkovski je poslednji osumnjičeni. Uhapšen je jer je pomogao Palu u bekstvu jer je otišao u Beograd po Palevskog i odveo ga u Tursku.

Vanja Đorčevska, Bore Videvski
Fotografija: Dok su ostali osumnjičeni u pritvoru, Palevski-Palco se nalazi u Turskoj radi izručenja.

Maloletnici Vanja i Panča iz Velesa, koji su nestali 27. i 24. novembra, pronađeni su mrtvi u blizini Velesa i Skoplja 3. decembra.

Kurir.rs/Skopje1

Detaljno M.M.C

admina