NAJBOLJI RECEPT ZA BEBY BRESKVE!

NAJBOLJI  RECEPT ZA BEBY BRESKVE!

BABY BRESKVE – KONAČNO SAM PRONAŠLA RECEPT ZA ZADNJE TIJESTO OD BRESKVE – PREKRASNE BRESKVE KOJE ĆETE NAPRAVITI I NAKON POSTA
Podaci za gotovinu:
1 solja od 2 kasike vode, 2 solje od 2 kasike ulja, 2 solje od 2 kasike secera, 4 kasike brasna, 1 kesica praska za pecivo i 900 grama brasna.
rum, mrvice od mrvljene breskve i ostalo:
kristalno rezana crvena boja za kolače Priprema:

Pomiješajte šećer, ulje, vodu, četiri žlice brašna i prašak za pecivo u velikoj posudi za miješanje. Ostavite pola sata da odstoji.
U smjesu dodajte brašno (ja sam koristila oko 900 grama), dobro ga premijesite, a zatim od tijesta razvaljajte kuglice željene veličine i slažite ih na pleh obložen papirom za pečenje na razmaku od najmanje 3 centimetra. Moji su bili 10 grama. Kada se stave na pleh, tijesto treba biti takvo da se nikada ne spljošte već samo malo padaju. Zagrijte na 175 stupnjeva (po želji vašeg brojlera) oko 15 minuta ili oko 20 minuta, ne bi smjeli postati smeđi pri dnu, podignite jedan i u slučaju da ne možete vidjeti iz baze da je živa smjesa i bijela je maknite ih sa štednjaka. Drugu koru za drugu tepsiju razvaljajte otprilike četiri puta dok se prva kora peče. Tako ćete dobiti otprilike 120 polovica breskvi. Nakon što se ohlade pažljivo ih izdubite. Zatim od biskvitnih mrvica, pekmeza po želji i ruma umijesite nadjev koji će ići unutra i povezivati kekse. Nakon što ste ih sve spojili, umočite obje strane u crveno obojenu vodu i kristalni šećer, počevši od jedne strane pa do druge u šećer i boju. Budući da tijesto mora omekšati, napravite ih barem dan ranije.

admina