POGLEDAJTE GOSPOĐU KOJA JE RADILA KAO SLUŽAVKA U KUĆI BOGATE STARICE, PA JOJ SE ŽIVOT OKRENUO

POGLEDAJTE GOSPOĐU KOJA JE RADILA KAO SLUŽAVKA U KUĆI BOGATE STARICE, PA JOJ SE ŽIVOT OKRENUO

Priča koja slijedi pravi je dokaz da je život romanopisac.

Triš je imala 18 godina kada je pronašla svoju mamu na podu, nesvjesna. Njezina je torba bila na kuhinjskom pultu kad se vratila iz škole. Zvala je majku, ali nije dobila odgovor. I poslije je gledala kao nju. Trish je odmah pozvala hitnu pomoć. Njezina je majka disala. U svakom slučaju, Triš nije imao pojma što se u tom trenutku planira dogoditi. Trishina majka pretrpjela je štetu od moždanog udara. Više nije bila sposobna za rad, a novac koji je uštedjela otišao je za plaćanje medicinskih računa. Trish je bila svjesna da nikada neće imati priliku studirati. Nakon završetka školovanja bila je dužna preuzeti odgovornost i zaposliti se. Njezina je majka iscrpila svu svoju ušteđevinu. Troje im je bila jedina nada.

Zanimanje Domaćica
Zbog teških životnih uvjeta Triš je morao priznati svaki rad. Vidjela je oglas za sobaricu u lokalnim novinama. Odlučila se prijaviti. Nije to htjela učiniti, ali nije imala drugog izbora. Pa je nazvala broj na promociji i ispostavilo se da se radi o situaciji u poznatom domu za dobrostojeće starice. Gospođa Johnson bila je vjerojatno jedna od najpoznatijih osoba u njihovom malom gradu. Zvala se gđa. Osim toga, bila je slijepa.

Nakon što je poprskana vrelim uljem, gospođa Johnson potpuno je izgubila vid i bila je poznata po tome što je bila iznimno neugodna. Seli, domaćica gospođe Johnson, organizirala je Tri da prisustvuje intervjuu tog poslijepodneva. Trish je bila zadovoljna, u biti je to bio zadatak. Nadala se da se gospođa Johnson neće loše ponašati prema njoj.

Trish je otputovala u rezidenciju gospođe Johnson u starom autu svoje majke. Na vrhu brda, to je bilo najbogatije područje grada. Trebala je tamo živjeti. Kad je stigla, pokucala je na vrata. Ušla je kad je Seli otvorila vrata. Trish je dobila upute da krene prema dnevnoj sobi gospođe Johnson punoj čaja. Naravno, Tri je bila svjesna da taj prvi dojam mora biti povoljan. Starija je gospođa pozdravila Trish i raspitala se o njezinu identitetu. Rekla joj je da joj je glas dobar i da joj se sviđa. Svi su govorili da je gospođa Johnson bila užasna i mrzovoljna, ali ona nije bila ništa takva. Kada se raspitala o Trishinim godinama, dobila je informaciju da će uskoro napuniti 19 godina te da će i njezina unuka uskoro napuniti 19 godina. Trish je upitala gospođu Johnson gdje je njezina unuka, no starija se osoba počela tresti i bila je jako uzrujana. Uvjeravala je Tri da će joj u nedjelju prirediti probu u kući i savjetovala joj da se ne brine za svoj privatni život.

Zapanjujuće razotkrivanje
Triš se te nedjelje baš zakopčao. Štoviše, to je razlog zašto se gospođa Johnson činila ispunjenom. Trish je primijetila da gđa Johnson nije bila prisutna njezin četvrti dan u kući. Napokon se odlučila raspitati gdje je Seli. Pa,” obratila se Seli, “danas je dan kada je umrla njezina djevojčica. Svake godine na današnji dan se zaključava, tako da ga nećete vidjeti do sutra.”

Naravno, Tri je bila iznenađena jer je mislila da je starici umrla unuka. Trish joj je ispričala sažetu povijest, dajući smisao da se njezina djevojčica spetljala s nekom neprihvatljivom skupinom i da je to razlog zašto je zatrudnjela s 15 godina. Kad je imala dvije godine, dijete je dala na posvajanje, a nedugo nakon toga , poginula je u prometnoj nesreći. Usvojena je, šokirajući Trish. Napokon je pomislila da je tako sretna što ima svoju majku.

Trish je sljedećeg dana nastavila raditi kao i obično. Međutim, niotkuda je čula nesreću koja je dolazila iz sobe gospođe Johnson. Ušla je u zgradu da istraži. Vidjela je stariju osobu kako klanja na zemlji. Okvir slike se srušio. Dopusti mi da ti pomognem!” Dok je pojurila ženi u pomoć, Trish je pozvala. Kakva je slika? upitala je Tri. Trish je uzdahnula okrećući okvir. Bila je dijete u okviru slike, što je sve iznenadilo! Pitala je starija žena zašto je imala svoju sliku jer je očito bila šokirana i izgubljena. Zbunjenost gospođe Johnson bila je još veća. Triš je shvatio da je mlada dama na fotografiji ona, a starija je osoba stalno počela plakati. “Pretpostavljajući ovo vrijedi, to implicira da si ti moja unuka!” Trish je otkrila gospođi Johnson da je usvojena nakon drugog uzdaha. Pristala je obaviti jutarnji DNK test.

Rezultati DNK potvrdili su Trishin identitet kao unuku gospođe Johnson. Starija osoba je Trišu dala do znanja da se ona i mama trebaju smjesta useliti, da joj više ništa neće trebati. Bila je presretna što ponovno ima obitelj. Tri je, naravno, vjerovala da je tamo dovedena slučajno. Napokon se njezina majka uselila i dobila najbolju moguću skrb. Najbolje od svega je bilo to što je sada Triš mogla učiti, jer je mislio da je to njezina maštarija koja se nikad ne može ostvariti. Naravno, i gospođi Johnson je laknulo što više nije sama.

admina