BRENA I BOBA GRADE NOVU KUĆU,VELIKI SKANDAL U DOMU ŽIVOJINOVIĆA!

BRENA I BOBA GRADE NOVU KUĆU,VELIKI SKANDAL U DOMU ŽIVOJINOVIĆA!

Lepa Brena i njen suprug Slobodan Boba “Ivojinovi” odlučili su da svojoj listi nekretnina dodaju još jednu nekretninu. Zbog toga su nedavno počeli bespravno graditi novu kuću na parceli koja pripada gradu Beogradu, a nalazi se uz njihovu obiteljsku kuću na Beanijskoj kosi!

Nepostojanje građevinske dozvole za zgradu u javno dostupnim dokumentima na stranicama Republičkog geodetskog zavoda pokazuje da se radi o bespravnoj gradnji. Iz tih dokumenata sasvim je jasno da su Brena i Boba vlasnici samo parcele na kojoj su izgradili svoju kuću, da je vlasništvo grada Beograda nad parcelom izvan zgrade, te da nije stvorena nikakva nova građevinska parcela na kojoj bi se trebao graditi nelegalni objekat.

Kontaktirali smo stručnjaka geodetske struke kako bismo osigurali ispravno tumačenje ovih javnih dokumenata.

– Na osnovu ovih dokumenata sasvim je jasno da je njihova kuća jedan od više objekata koji se nalaze na jednoj velikoj parceli i da je sve to zapravo zajedničko vlasništvo, odnosno vlasništvo Grada Beograda. Za bilo kakvu suglasnost za uređenje ili što god bi već tamo radili, u startu bi trebali imati suglasnost Grada. Činjenica da su “ivojinovi” prekršili pravila i izvjesili ploču s građevinskom dozvolom govori da su pokušali sagraditi nelegalan objekt. Da su povukli sve te priključke iz glavne zgrade, možda bi mogli tvrditi da rade samo pomoćni objekt, a zapravo su uz njega počeli graditi još jedan glavni – kuću. No, da bi uz nju izgradili još jednu kuću, kao što su oni napravili, potrebne su sve potrebne građevinske dozvole. Osim toga, vrlo je vjerojatno da je obitelj “ivojinovi” ovaj objekt uknjižila upravo kao pomoćni objekt i za to traži dozvolu. Sugovornik nam je rekao da će, ako uprava šuti, njihova dozvola možda poslužiti kao dozvola za pomoćni objekt.

Naša ekipa otišla je na Beanijsku kosu razgovarati sa susjedima poznatog bračnog para, a kamere emisije Paparaco lov prvo su zabilježile kako izgleda gradilište bespravne zgrade.

Sigurni su da ova zgrada nije u skladu s propisima.

Ta kuća je građena nekoliko mjeseci. Sada ga možete vidjeti preko ograde jer ga nismo ni primijetili dok ovaj kat nije došao. Kako za tu gradnju nije izdana nikakva dozvola, valjda nisu dobro počistili. Brena i Boba prvo su htjeli prodati ovu kuću, a potom i manju kuću u susjedstvu, izgrađenu za poslugu. Čini se da su se predomislili i kao rezultat toga započela je izgradnja ove nove strukture. Priča se na kraju da će napraviti poseban ulaz i izdati ga, pa je vrlo moguće da je za njih. Tko zna što je ovdje na redu? Neki od prvih susjeda Ivojinovih dojavili su nam da će inspekcija imati puno posla ne samo kod njih nego i na cijelom području Beanije.

Kurir se raspitivao i kod Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda i Odeljenja za građevinske i komunalne poslove Opštine Novi Beograd, kojoj pripada Beanijska kosa, ali do zatvaranja telefonske linije nismo dobili odgovore. . Ni Lepa Brena nije odgovarala na naše pozive na redakciji poznate brojeve.

admina