POGLEDAJTE RECEPT ZA ŠTRUDLU SA ORASIMA I ČOKOLADOM!

POGLEDAJTE RECEPT ZA ŠTRUDLU SA ORASIMA I ČOKOLADOM!

Sastojci:

Fil od oraha i čokolade: 400 grama brašna, 120 grama margarina ili masti, kockica kvasca, kašičica šećera, 250 mililitara mlijeka i 60 grama šećera.

250 grama mljevenih oraha, 50 grama izmrvljene čokolade, 100 mililitara mlijeka, tri kašike šećera i 20 grama putera ili margarina za premaz

– malo vode i žumanjci Priprema:

Mlijeko prvo samo malo zagrijte pa ga podijelite na pola i dodajte mu kvasac i žličicu šećera. U ugrijano mlijeko u zdjelu dodajte omekšali margarin i miješajte dok se sve ne otopi.

Brašno, šećer i na kraju umiješati kvasac. Pustite da se tijesto udvostruči nakon što ga mijesite. Za to vrijeme pripremite nadjev. U smjesu od šećera i oraha dodati krupno naribanu čokoladu.

Dodati margarin da se na zagrijavanju otopi u mlijeku. Vruću tekućinu umiješajte u čokoladu i orahe. Miješajte dok se smjesa ne ujednači.

Nanesite sljedeće tijesto i podijelite ga na dva dijela. Uz pomoć valjka razvaljajte tijesto u veći kvadrat. Pripremljeni fil podijeliti na pola i nanijeti na svaki dio.

Tijesto zarolati i malo preklopiti sa strane, kao na slici. Stavite u pleh. Pecite oko 30 minuta ili dok ne porumene s malo žumanjka i vode.

admina