Covjek igrao za Real i Jugoslaviju, a danas preživljava s 400 eura

Covjek igrao za Real i Jugoslaviju, a danas preživljava s 400 eura

Zadovoljan sam, možda je to moj nedostatak. Nisam ni s kim razgovarala jer mi je jako teško palo sve što mi se dogodilo. Spasi je primijetio: “Živio sam u tišini i zatvoren u sebe.”

Predrag Spasi, koji danas ima 57 godina, bio je standardni član jugoslavenske nogometne reprezentacije koja je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 1990. izgubila na jedanaesterce od Argentine. Nakon toga zapeo je za oko Real Madridu za koji je u jednoj sezoni odigrao 22 utakmice. Napustio je klub i preselio u Osasunu nakon što je zabio autogol protiv Barcelone. U La Ligi je proveo četiri godine.

No, novac koji je zaradio igrajući nogomet nije urodio plodom. Bankrotirao je nakon što je uložio novac u projekt koji nije uspio. Spasić danas radi za 400 eura mjesečno u distribucijskom centru u Kragujevcu.

Trebam financijsku pomoć. Živim svaki dan i situacija mi je teška. Da biste prevladali bilo što, morate biti jaki, rekao je Spasi španjolskim novinarima koji su ga posjetili. Zbog svega što mu se dogodilo pao je u depresiju.

Spasi se prije toga 30 godina nije pojavljivao u medijima. Udruga veterana Real Madrida kontaktirala ih je nakon što je javnost doznala za ovaj slučaj. Ta organizacija pomaže bivšim igračima Kraljevskog kluba, a nije rijetkost da nogometaši koji su igrali za Real zapadaju u financijske poteškoće. Obećali su pomoći Spasi sada.

admina