POGLEDAJTE KAKO DA PRAVILNO PROVJERITE BUBREGE

POGLEDAJTE KAKO DA PRAVILNO PROVJERITE BUBREGE

Gotovo jedna milijarda ljudi diljem svijeta pati od bolesti bubrega, od koje boluje 850 milijuna ljudi. Prema Mondo.rs, to zapravo govori da svaka deseta osoba na planeti pati od nekog specifičnog zdravstvenog problema vezanog za bubrege.

dr. Gostujući na RTS-u nefrolog Radomir Naumović otkrio je dva najčešća uzroka kronične bolesti bubrega. Šećer i hipertenzija su dva problema pri ruci. Također se osvrnuo na najznačajnije pitanje u vezi sa simptomima bubrežne bolesti. Često ne moraju biti u bolovima da bi pokazali da nešto nije u redu.

“Kod bubrežnih bolesnika to je značajan problem. “Ako me ne boli, nije me briga”, smatraju naši ljudi. Jednom u šest mjeseci do godinu dana kontroliraju.

dr. Naumovi tvrdi da se radi o jednostavnoj analizi krvi i urina. Rizične skupine su svi koji boluju od dijabetesa ili visokog krvnog tlaka, kao i oni čija obitelj ima neke bubrežne bolesti.

DODATNI ČLANAK:

Poznati i omiljeni ruski psiholog s preko 40 godina iskustva koji se fokusira na muško-ženske odnose je Mihail Labkovski.

Ovaj psiholog često komunicira sa svojom publikom i odgovara na njihove brige, pa je nedavno na Instagramu postavio pitanje o “savršenim” ženama. Prenosimo ceo tekst Labkovskog jer su to žene koje pre svega poštuju sebe, piše enablic.rs.

Pitali su me o idealnoj ženi. Već sam rekao: nitko nikome ništa nije dužan! Dakle, prije nego što odgovorim, preformulirati ću pitanje. Stoga bi trebalo pročitati: “Postoji li nešto što žena koja poštuje sebe nikada ne bi učinila? Evo mog odgovora!

Post Mihaila Labkovskog, 40-godišnjeg psihologa (@labkovskiyofficial): “Žena s visokim samopoštovanjem koja voli i cijeni sebe nikada neće učiniti sljedeće:

** Delegiranje vlastite dobrobiti drugima – roditeljima, partnerima, prijateljima ili čak vlastitoj djeci – ona se oslanja isključivo na sebe, svoje resurse i snagu.

admina