POGLEDAJTE ČEKALI ME DA ME IŠUTIRAJU: JK Se Slomila, Pobegla Od Sramote

POGLEDAJTE ČEKALI ME DA ME IŠUTIRAJU: JK Se Slomila, Pobegla Od Sramote

PJEVAČICA Jelena Karleuša napisala je dirljivo pismo u kojem se osvrnula na svoje školovanje i prijateljicu koje će zauvijek pamtiti.

Nakon što je Zejna Murki u medijima otkrila kroz šta je prolazila u životu i školi, na ovaj potez se odlučila jer je, kako je izjavila Zejna Murki, romske nacionalnosti.

Prenosimo cijelo potresno Karleušino pismo:

Ispovijest ultratalentirane pjevačice Zejne koju je javno objavila o maltretiranju i torturi koju je proživjela u školi zbog toga što je Romkinje, danas se naveliko raspisala u medijima. Činjenica da je prvi put javno progovorila o rasizmu u Srbiji zaintrigirala me za njen potez. Mnogo je Roma koji rade u glazbenoj industriji, ali nitko od njih nikada nije javno govorio o rasizmu ili diskriminaciji. Zašto? Evo zašto: jer se to stalno dešava u Srbiji, na Balkanu i širom sveta. Posvuda su Romi izloženi ograničenjima i nepravdi od trenutka kada su rođeni.

Zašto sam započeo ovu pripovijest? Pao mi je na pamet Sami Aslani, prijatelj iz škole. Išao je sa mnom u prvi i drugi razred OŠ “Ivan Gunduli”. Bio je puno manji od druge djece, vrlo prljav i mišji. Uvijek je nosio isti smeđi džemper, bilo hladno ili toplo. Sami je doživio mnogo maltretiranja i ponižavanja u razredu. Budući da se nije bunio, to je i njemu bilo normalno. No, razredni nasilnici nisu ga puno tukli jer je jako smrdio. Radije su živjeli s Nenadom Kerekeom, autističnim dječakom. Nenad nikad ništa ne bi rekao učiteljici, osim kad ja nisam prijavio batine, a njih petorica čekali su u hodniku da me šutnu nakon mene. Samo zato što sam bio viši od ostalih dječaka, uspio sam uhvatiti jednog od nasilnika i s njim obrisati pod dok su ostali pobjegli.

admina