POGLEDAJTE KAKO RIJEŠITI UČESTALO ISPUŠTANJE VJETROVA

POGLEDAJTE KAKO RIJEŠITI UČESTALO ISPUŠTANJE VJETROVA

Prema medicinskim stručnjacima, “vjetrići” su normalan proces provjere koji odražava aktivnost bakterija u vašim crijevima i pojavljuje se pet do petnaest puta dnevno kod prosječne osobe. Međutim, nije svaki dan isti kao svaki drugi dan.

Nadutost, poznata i kao prekomjerno izbacivanje plinova (više od 20 puta dnevno), često rezultira osjećajem nelagode, a može biti i znak zdravstvenog problema.

Što je POSLJEDICA IZ REDOVITOG PRAŽNJENJA OPASNIH VJETROVA?

Jednostavno gutate zrak, slinu i vodu dok jedete, što se zatim nakuplja u vašem probavnom sustavu. Plinsko tijelo koje nastaje oslobađa neugodne vjetrove ili plinove.

Što uzrokuje neugodan miris izmeta?

jedući puno hrane bogate vlaknima.
preosjetljivost na određene namirnice
uzimanje antibiotika ili drugih sličnih lijekova.
Zatvor.
rast bakterija u vjerojatnom traktu.
Rak debelog crijeva javlja se vrlo rijetko.

Što povećava frekvenciju?

Jednostavno, određena hrana i potencijalni poremećaji.

Vrste hrane koje uzrokuju prekomjerne plinove:

Grah Leća Kupus Brokula Cvjetača Prokulice Mekinje Mliječni proizvodi poput mlijeka i sira koji sadrže laktozu Neko voće sadrži fruktozu, koja se često koristi kao zaslađivač u bezalkoholnim pićima i slatkišima.
Zamjene za šećer poput sorbitola, koji se mogu naći u slatkišima i umjetnim zaslađivačima, pšenici, gaziranim pićima i pivu

Pankreatitis uzrokovan imunološkim odgovorom, celijakija, upalna bolest crijeva, dijabetes i sindrom gušenja

Gastropareza, upalne bolesti crijeva, sindrom iritabilnog crijeva, intolerancija na laktozu, peptički ulkus i ulcerozni kolitis rezultiraju čestim i neugodnim ispuštanjem plinova jer otpadna hrana ima više vremena za fermentaciju što je duže u debelom crijevu. Antibiotici ili konzumiranje hrane s više bakterija također mogu promijeniti količinu ili vrstu bakterija u vjerojatnom traktu.

Što se može učiniti da se prestanu prevelike poplave?

Jedite hranu za koju znate da je ne volite.

Pokušajte jesti više neprestanih i skromnijih gozbi tijekom dana.

Jedite i pijte sporije. Količina zraka koju progutate povećava se kada brzo jedete i pijete.

Redovita tjelovježba pomaže u sprječavanju nakupljanja plinova u probavnom sustavu. Odrasle osobe dobrog zdravlja trebaju se baviti umjerenom tjelesnom aktivnošću najmanje 30 minuta svaki dan.

Jedite manje hrane bogate mastima. Ove namirnice daju hrani u vašem probavnom traktu više vremena za fermentaciju i usporavaju probavu.

Sok i pivo su primjeri gaziranih pića. Zbog toga se probavni sustav može začepiti mjehurićima plina.

Prepoznajte simptome Crohnove bolesti i odmah se obratite liječniku. KADA TREBATE POTRAŽITI POMOĆ LIJEČNIKA?

Ako također doživite sljedeće:

bolovi u trbuhu i nadutost koja ne prolazi, česti zatvor ili proljev, neobjašnjivi gubitak težine, inkontinencija crijeva i krv u stolici sve su to pokazatelji infekcije. Ostali simptomi uključuju zimicu, povraćanje i bolove u zglobovima ili mišićima.

admina