POGLEDAJTE ŠTA SE DEŠAVA U TURSKOJ,OVA SCENA ĆE VAS RASPLAKATI

POGLEDAJTE ŠTA SE DEŠAVA U TURSKOJ,OVA SCENA ĆE VAS RASPLAKATI

Ahmet Ejup Turkaslan, golman Jeni Malatijaspora, preminuo je pod ruševinama. Njegovo beživotno tijelo otkriveno je nekoliko sati nakon potresa koji je pogodio Tursku i Siriju.

Njegova supruga Kubra Turkaslan je svuda plakala, a sada kada je njegova životna priča izašla u javnost, mnogi su još tužniji.

Kada je jučer trener Ahmet Zija primijetio Ahmeta Ejupa i ponudio mu priliku da zaigra za Gaziantepspor, bio je siroče bez obitelji.

“Doveo sam ga u Gaziantepspor jer mi se sviđao. Ahmetov otac je bio vozač kamiona i preminuo je kad je bio mlad. Bez oca i majke, odrastao je kao siroče. Svaki dan bi se molio. Bio je vrijedan povjerenja i nepokolebljiv. Bio je nogometaš dok je također studirao na fakultetu. Kubra, njegova ljubav s fakulteta, postala mu je supruga. Oboje su odgajatelji. Trener obavještava glumačku ekipu da je “uvijek želio biti odgajatelj i odgajati male ljude. ”

“Zbog svoje ljubavi prema nogometu izjavio je da bi volio predavati u budućnosti. Oženio se prije četiri mjeseca. Održao je vjenčanje za sve svoje prijatelje. Srećom, trener Jeni Malatiaspora Hasan Ozer iznenadio ga je autobusom u vrijeme. iz Malatije, doveo je cijeli tim u Gaziantep. Riječi: “‘ duboko su ga dirnule i donijele mu radost.” Jučer se Ahmet Zija prisjetio da su “moji otac i majka vidjeli sve ovo”, te dodao da želi igrati za reprezentaciju.

“Naša najveća sreća bila bi njegova ambicija za radom. Rekao nam je u razgovorima: “Jednog ću dana nositi dres s polumjesecom i zvijezdom na prsima kako bih štitio gol reprezentacije. Svakog je vratara obilazio. Trener je tragično zaključio: “Bio je veliki čovjek.” vratar koji je umro.

Prema najnovijim službenim informacijama koje su rano jutros objavljene, broj mrtvih u potresu koji je u ponedjeljak pogodio Tursku i Siriju porastao je na više od 15.000. Zabilježene su 15.383 žrtve, od kojih 12.391 u Turskoj i 2.992 u Siriji.

Teško je spašavati preživjele po lošem vremenu. Deseci tisuća ljudi obučenih u dvije zemlje za djelovanje u hitnim slučajevima pridružili su se spasilačkim timovima iz više od 20 zemalja.

admina