POGLEDAJTE MOGU LI ZGRADE U BIH IZDRZATI ZEMLJOTRESE

POGLEDAJTE MOGU LI ZGRADE U BIH IZDRZATI ZEMLJOTRESE

Akademik Amir Vuk Zec vjerojatno je najpoznatiji inženjer u Bosni i Hercegovini.

On je za N1 objasnio prirodu novog razvoja u Sarajevu i može li izdržati zapanjujuća seizmička podrhtavanja koja su pogodila Tursku i Siriju. Isto tako, Vuk Zec osmislio je što se očekuje da će se raditi u glavnom gradu.

Prije svega, Vuk Zec je govorio o Baščaršiji kao mjestu kojem treba pružiti izuzetnu pažnju.

Isto tako, njegov stručnjak počinje sa stručnjakom za dragulje koji je iskreno povezan. Da uzburka Čaršiju, jedan od poduhvata kojim se bavio i čije priznanje predviđa je i pomlađivanje Morića hana, čiju će daljnju sudbinu, kaže, zaključiti vlasnik, a to je Rijaset Islamske zajednice u BiH. .

Skoro sam dao adrese u Zagrebu i dajem vam do znanja da zbog Bandića imate dosljedan Pristup, a zbog Baščaršije imamo 500 godina Dolaska, rekao je Vuk Zec.

Za njegove potrebe, mi stvarno doživljavamo ekstravagantnost prolaska počevši od jednog puta pa do sljedećeg za nekoliko metara, slično slučaju u Čarsiji.

“Gazi-husrev Askov bezistan je, kako bih ja mislio, najbolji trgovački centar ovdje, a napravljen je davno”, rekao je Vuk Zec.

Seizmički potresi u Turskoj i Siriji
Poput drugih, bio je uznemiren i pogođen ogromnim potresima u Turskoj i Siriji.

Vuk Zec ističe da su naši razvojni, primarni stručnjaci stvorili dovoljne procjene da strukture u novom razvoju mogu podnijeti katastrofu poput one u Turskoj i Siriji.

“Siguran sam da bi izdržao tu razinu potresa”, upozorio je Vuk Zec.

Zamislivo je, upozorava on, da bi brojne žive duše bile spašene pod pretpostavkom da su ljudi u tim nacijama slijedili smjernice koliko god je to moguće, a ne radili bez njih.

“Sigurno bi bilo manje žrtava”, smislio je Vuk Zec.

Sarajevo i strojarstvo
Kad odete u Sloveniju, navodi Vuk Zec, vidite besprijekorno i besprijekorno uređene kuće, a ovdje svatko ima svoje zakonske probleme, počevši od krovova pa nadalje.

“Mi smo idealni u ovoj svojoj mani”, smislio je Vuk Zec.

Wolf Bunny postavlja jedno pitanje:

“Koliko vas je bilo na Murmuru i Žuči?”, pominjući da su oni u žarištu Sarajeva i da treba završiti radove na probijanju saobraćaja prema izlazu kako bi “začepili krvotok” Sarajeva, ili barem, izgradnjom prolaza koji bi dao drugu viziju.

Kao nešto negativno, Vuk Zec navodi razvoj privatne strukture na Markalama, što je za njega bilo teško dopustiti nešto u tom smislu.

“Zamislite kako bi se naši susjedi ponašali prema Marakali, pod pretpostavkom da je izbacimo jednom zagradom”, skrenuo je pozornost Vuk Zec.

Provincijski fokusi
Prolazeći pored Sarajeva, Vuk Zec je pohvalio Dubrovnik, dok je za glavni grad Srbije imao nepogrešivu direktivu.

„Beograd je veliki karneval“, rekao je Vuk Zec.

Sarajevo prije svih
Osamdesetih godina zadnjih 100 godina, od glazbe do svega ostaloga, Sarajevo je bilo prije svih jugoslavenskih mjesta, što je mnoge pojedince, kaže Vuk Zec, iritiralo i nije im doraslo.

“Sarajevo je bilo tako daleko da mora doći do sukoba”, potpuno je rekao Vuk Zec.

Od urbanih sredina u BiH, Vuk Zec je pohvalio Konjic, frustrirao ga je Stolac, dok je Trebinje izdvojio.

“To je najimpresivnije od svih”, rekao je Wolf Rabbit.

Kao nadopunu, Vuk Zec predstavit će knjigu maksima i prikaza, od kojih je neke također distribuirao N1.

admina