PPGLEDAJTE NA KOJI NACIN VAM ODJECA MOZE MIRISATI DUZI VREMENSKI PERIOD !

PPGLEDAJTE NA KOJI NACIN VAM ODJECA MOZE MIRISATI DUZI VREMENSKI PERIOD !

Čini se da je pranje rublja u stroju najlakši način. Međutim, postoji mnogo više “zamki” nego što biste mogli zamisliti čak i za ovaj manji posao.

Perete li odjeću na nižoj temperaturi, ona će se sporije istrošiti i dulje zadržati oblik i boju. Ako imate visokokvalitetnu perilicu rublja i deterdžent, topla ili hladna voda također može ukloniti prljavštinu jednako učinkovito kao i topla voda.

Za dezinfekciju, samo predmeti poput ručnika i posteljine mogu se prati na 90°C. Niže temperature mogu se koristiti za pranje svega ostalog.

Previše omekšivača ili deterdženta Višak deterdženta može začepiti dozator i ispuštati neugodne mirise, a previše omekšivača otežava pranje odjeće. Obavezno koristite mjernu posudu i pažljivo pročitajte doze na pakiranju.

Koristite način pranja ili pokrenite dva ciklusa ako su vaši predmeti jako prljavi.

Koristite omekšivač za svu odjeću jer on ne samo da tkaninu čini baršunastom već ju je i lakše glačati.

Ručnici, sportska odjeća i ostali predmeti od mikrofibre, elastina ili spandexa ne smiju se prati s tkaninom jer njezina sposobnost upijanja s vremenom opada.

Proizvođači trapera imaju radikalno stajalište o pretjeranom pranju: kako bi produljili vijek trajanja boje, savjetuju da se ne pere u stroju.

Ako niste spremni poslušati ovaj savjet, optimalno vrijeme između pranja traperica je između dva i šest mjeseci, ovisno o tome koliko ih često nosite i vašem tipu tijela.

Nepravilno pranje i sušenje I jedno i drugo negativno utječe na vašu odjeću. Za vašu korist, evo nekoliko savjeta:

– Nemojte pretjerivati s automatskim sušenjem: Ono brže troši stvari i uzrokuje gubitak boje. Koristite ga samo na suhoj, osjetljivoj tkanini.

Pleteni i vuneni predmeti izgubit će oblik ako ih objesite. Treba ih sušiti vodoravno na ručniku.

Protresite rublje prije vješanja kako biste spriječili gužvanje.

Prljavština, ostaci deterdženta i sve ostalo što se s vremenom nakupi u perilici na kraju će dospjeti na vašu odjeću, što rezultira neugodnim mirisima i bijelim mrljama. Slijedite ove jednostavne smjernice za održavanje kako biste to izbjegli:

– Nakon svakog pranja ispraznite perilicu.

– Očistite gumu vrata od ostataka deterdženta nakon svakog pranja.

admina