POGLEDAJTE 2 OPAKA SIMPTOMA ŠTITNE ŽLIJEZDE NIKAKO NE SMIJETE IGNORISAT

POGLEDAJTE 2 OPAKA SIMPTOMA ŠTITNE ŽLIJEZDE NIKAKO NE SMIJETE IGNORISAT

Obratite pozornost na signale koje vam tijelo šalje. Proizvodnja i lučenje hormona T4 i T3 primarna je funkcija štitnjače i razlog njenog postojanja. dr. Josip Stani, specijalist nuklearne medicine, elaborirao je “Hormoni štitnjače glavni su regulatori organizma i bitni su za razvoj svih procesa koji se odvijaju u organima i tkivima.”

Štitnjača pomaže tijelu da koristi energiju i održava pravilan rad mozga, srca i mišića.

Mnogi ljudi ignoriraju simptome koji se javljaju kada ne radi ispravno i traže liječničku pomoć tek kada je prekasno. Štitnjača može raditi brže (hipertireoza) ili sporije (hipotireoza). U oba slučaja potrebna je liječnička pomoć. Promjene u tijelu na koje treba obratiti pozornost su sljedeće:

Klasični znakovi i simptomi hipotireoze uključuju suhu kožu, debljanje, umor, zatvor, osjetljivost na hladnoću, neredovite mjesečnice, vrtoglavicu i zatvor.

Simptomi hipertireoze uključuju lupanje srca, tjeskobu, drhtanje ruku, osjetljivost na visoke temperature, neredovite menstrualne cikluse, nesanicu i gubitak težine kada je štitnjača pretjerano aktivna.

Iako svi ovi simptomi ne moraju nužno značiti da imate problem sa štitnjačom, najbolje je otići liječniku na temeljit pregled ako osjetite barem dva od njih istovremeno.

admina