POGLEDAJTE POVRCE KOJE TOPI SALO SA STOMAKA

POGLEDAJTE POVRCE KOJE TOPI SALO SA STOMAKA

Povrće je pravi saveznik u borbi za ravan trbuh.

Svatko ima svoj pristup mršavljenju. Neki se bore s dijetama, neki se bave sportom do iznemoglosti. Postoji teorija da se kilogrami vraćaju ako ih brzo skinete. Da ne govorimo o zdravstvenim problemima koji se mogu pojaviti kod rigoroznih dijeta. Zato je najbolje potpuno promijeniti način prehrane. Najteže je skinuti salo s trbuha, a nutricionisti preporučuju da ovim povrćem obogatimo prehranu.

Repa

Sadrži puno vlakana, mangana, željeza, vitamina A i C, kalcija, fosfora. Stvara osjećaj sitosti i zasićuje tijelo korisnim tvarima koje pozitivno utječu na metabolizam. Možete ga jesti svaki dan.

Kelj

Baš poput cikle i kelja, sadrži mnogo vitamina, posebice željeza i kalcija. Također sadrži dovoljno proteina i vlakana koji su neophodni za vitku liniju. 100 grama kelja sadrži samo 36 kalorija i 0 grama masti, ali i gotovo 20 posto potrebne dnevne količine vlakana, zbog čega pomaže probavi, snižava razinu šećera i kolesterola u krvi.

Špinat

Špinat savršeno “topi” višak masnoće, bogat je antioksidansima, kalcijem, željezom, kalijem, magnezijem, manganom i fosforom. Od vitamina špinat sadrži vitamine A, C, E, K, vitamine B kompleksa (B6, B2, B1) i folnu kiselinu. (vitamin B9). Također, špinat sadrži iOmega 3 masne kiseline.

Prema riječima nutricionistice Triste Best, paprika je savršeno povrće za dijetu za mršavljenje:

“Niskokalorična je, bogata hranjivim tvarima, a pomaže i kod osjećaja sitosti nakon jela. Zbog sadržaja vlakana i kapsaicina, crvena paprika također pomaže u sagorijevanju viška masnoće”, tvrdi ona.

Izvor: Lijepa&Sretna

admina