Ulje nikad ne prska, a ukus je bolji 10 puta

Ulje nikad ne prska, a ukus je bolji 10 puta

Ako volite prženu ribu i imate spreman recept za nadolazeće dane, jednostavan trik će vam pomoći da je učinite hrskavijom i jednako ukusnom bez upotrebe ulja.

To je dodatak kojim ćete zamijeniti brašno, a koji mnogi ljudi imaju u kuhinji – gustin. Škrob ili kukuruzni škrob stvorit će zaštitni omotač oko ribe, učiniti je hrskavom i spriječiti da se zamasti od pretjeranog upijanja ulja.
Sastojci:
1 kilogram ribe po izboru (dobro ide i riječna i morska) 200 grama gustina 3 žličice soli, 1 žličica bibera, 1 žličica češnjaka u prahu i začina po želji Ulje za prženje Ribu narezati na komada, posolite kao i obično i ohladite. To treba učiniti dan prije prženja, ali može i taj dan. Dodajte jednu žličicu soli u smjesu, papar, češnjak i sve ostale začine koje volite u zdjelu. Sve dobro sjediniti. Ulje dobro zagrijte nakon što ga ulijete u duboku posudu u dovoljnoj količini da riba “pliva” u njemu. Nakon što ribu izvadite iz hladnjaka, svaki komad dobro premažite gustinom prije nego ga stavite u vruće ulje. Kako bi se riba ravnomjerno ispekla sa svih strana, po potrebi je nekoliko puta okrenite. Uz pečenu ribu možete poslužiti krumpir ili neku drugu salatu koja dobro pristaje uz ovaj specijalitet.

ugodno!

admina