AKO IMATE GLAVOBOLJE KAO UDARE GROMA, ODMAH KOD LJEKARA: Dr Golubović otkrila glavne uzroke, jedan može da bude FATALAN

AKO IMATE GLAVOBOLJE KAO UDARE GROMA, ODMAH KOD LJEKARA: Dr Golubović otkrila glavne uzroke, jedan može da bude FATALAN

Medicinski tim uspio je smisliti kako održati najveći organ, kožu, na životu preko zime!

Niske temperature, mraz i nedostatak sunčeve svjetlosti stvarno utječu na naše zdravlje, uzrokujući upale i prehlade, ali i zdravlje kože. Medicinska sestra objasnila je kako se zaštititi do boljeg vremena i simptoma ispucale kože, suhe kože, crvenila, pa čak i herpesa.

“Naša koža je najveći organ u našem tijelu. Štiti nas od vanjskog svijeta i može se lako oštetiti, osobito zimi. Lea Turner, medicinska sestra, objašnjava: “Što više brinemo o svojoj koži kako bismo je zadržali zdravo i hidrirano, to bolje može funkcionirati.”

Podsjetila je koliko je važno da nas koža štiti od virusa i bakterija, ultraljubičastih zraka i oštećenja stanica, kao i da nam pomaže u suočavanju s prijetnjama poput ekstremne vrućine i boli. Osim toga, tijekom zimskih mjeseci svoju kožu možemo zaštititi na nekoliko načina:

1. Održavajte čistoću, ali ne previše. Zimi pretjerano pranje i čišćenje kože može uzrokovati više štete nego koristi. Ova medicinska sestra preporučuje korištenje kremastih sredstava za čišćenje umjesto jakih sapuna jer pretjerano pranje dehidrira kožu.

2. Hidratacija Svi znamo koliko je važno piti dovoljno vode, ali zbog hladnijeg vremena ili zaboravimo na nju ili je više ne trebamo kao ljeti.

“Za optimalno funkcioniranje naše tijelo zimi treba istu količinu tekućine kao i ljeti. Neka vam postane navika redovito piti vodu, tople biljne čajeve ili toplu vodu s kriškom limuna ili naranče, kako je predložila.

3. Pravilno tuširanje Neki ljudi trebaju vrući tuš da se zagriju, no je li to zdravo?

Prirodna barijera kože može biti ugrožena vrućom vodom, što može uzrokovati više štete nego koristi. Kao rezultat toga, može izazvati ekcem, svrbež i ljuštenje u nekim slučajevima.

Medicinska sestra je dala savjet: “Hladnija voda je jednako učinkovita kao i topla voda u uklanjanju mikroba i mnogo je manje iritantna za vašu kožu. Stoga malo snizite temperaturu i nemojte ostati u vrućoj vodi dulje nego što je potrebno.”

admina