POGLEDAJTE KOJI ORGAN ZIMA NAJVISE POGADA

POGLEDAJTE KOJI ORGAN ZIMA NAJVISE POGADA

Medicinska sestra pokazala kako kožu, najveći organ, sačuvati tijekom cijele zime!

Na naše zdravlje ozbiljno utječu mraz, niske temperature, nedostatak sunčeve svjetlosti te prehlade i upale uzrokovane tim uvjetima. Medicinska sestra objasnila je kako se zaštititi do boljeg vremena i simptoma ispucale kože, suhe kože, crvenila, pa čak i herpesa.

“Naša koža je najveći organ u našem tijelu. Štiti nas od vanjskog svijeta i može se lako oštetiti, osobito zimi. Što se više bavimo svojom kožom kako bismo je održavali zdravom i hidratiziranom, to bolje može funkcionirati”, ima smisla klinička medicinska njegovateljica Lea Turner.

 

Podsjetila je na važnost uloge kože u zaštiti od virusa i bakterija, ultraljubičastih zraka, oštećenja stanica i drugih prijetnji poput boli i ekstremnih temperatura. Osim toga, tijekom zimskih mjeseci svoju kožu možemo zaštititi na nekoliko načina:

1. Održavajte čistoću, ali ne previše. Zimi pretjerano pranje i čišćenje kože može uzrokovati više štete nego koristi. Ova medicinska sestra preporučuje korištenje kremastih sredstava za čišćenje jer pretjerano čišćenje jakim sapunima zapravo dehidrira našu kožu.

2. Hidratacija Svi znamo koliko je važno piti dovoljno vode, ali zbog hladnijeg vremena ili zaboravimo na nju ili je više ne trebamo kao ljeti.

“Za optimalno funkcioniranje naše tijelo zimi treba istu količinu tekućine kao i ljeti. Neka vam postane navika redovito piti vodu, tople biljne čajeve ili vodu s okusom limuna ili naranče, jer savjetovala je.

3. Pravilno tuširanje Neki ljudi trebaju vrući tuš da se zagriju, no je li to zdravo?

Vruća voda može oslabiti prirodnu barijeru kože i uzrokovati više štete nego koristi. Kao rezultat toga, može izazvati ekcem, svrbež i ljuštenje u nekim slučajevima.

Medicinska sestra je dala sljedeći savjet: “Hladnija voda jednako je učinkovita u ubijanju mikroba kao i topla voda i mnogo manje iritira vašu kožu; stoga malo snizite temperaturu i ne provodite u vrućoj vodi dulje nego što je potrebno.”

admina