POGLEDAJTE KOJA BILJKA CISTI KRV I JETRU

POGLEDAJTE KOJA BILJKA CISTI KRV I JETRU

Liječenje krvi, jetre, žuči, bubrega, mokraćnog mjehura, žutice, mokraćnih puteva, kožnih nečistoća, kožnih osipa, raznih rana, upale grla, sunčanih pjega treba liječiti svježim sokom od breze. Treba liječiti i ljekovito djelovanje obloga od mladog lišća breze koji se stavljaju na bolna mjesta kod reume i gihta, otečenih i bolnih zglobova, edema.

Jedan od najjačih prirodnih biljnih diuretika je list breze. Infekcije urinarnog trakta, bolesti krvi (anemija, ateroskleroza), jetre i žuči, vodene bolesti, prostate, gušterače, zglobova, opadanje kose, kože i celulita, prehlade, groznica, te razni crijevni paraziti liječe se ekstraktom čaja koji prirodno je sredstvo za dezinfekciju i detoksikaciju.

Diuretičko svojstvo breze pomaže u pročišćavanju krvi i tkiva iz kojih se izlučuje voda i mokraćna kiselina, što je važno u liječenju bolesti kod kojih dolazi do nakupljanja vode i jačeg izlučivanja mokraće. Ascites, nakupljanje vode u trbušnoj šupljini koje se javlja kod ciroze jetre, rani dijabetes, jako otečene noge, bolni otečeni zglobovi, voda u plućima i srcu te poteškoće s mokrenjem pokazatelji su da je to ključno za liječenje giht i reumatizam.

Poznato je i da oblozi od mladog lišća breze, kada se stavljaju na otoke, otečene i bolne zglobove, reumu i giht, djeluju ljekovito. Stanja kože poput prhuti, masnog vlasišta, nečistoća na koži te mokrih i suhih lišajeva mogu se liječiti kupkama od brezinog lišća. Osim toga, lišće breze uključeno je u razne mješavine čaja za liječenje raznih lakših i težih bolesti.

Brezovi pupoljci koriste se na isti način kao i listovi breze. Pluća i grčevi pluća mogu se liječiti tinkturom od lišća.

Liječenje krvi, jetre, žuči, bubrega, mokraćnog mjehura, žutice, urinarnog trakta, kožnih nečistoća, kožnih osipa, raznih rana, upale grla, sunčanih pjega, osipa, ukupne snage tijela, jačine korijena kose, jačine gubitka kose i peruti. snaga sve su dobrobiti svježeg soka od breze.

Čaj od brezove kore koristi se za unutarnju primjenu kod gihta, kroničnih kožnih bolesti te za pranje i ispiranje raznih nečistoća vlasišta i kože. Da biste brzo uklonili madeže, trebali biste skuhati čaj od brezove kore i potopiti madeže ili poprskati koru i staviti na madeže.

admina