BOL U NOGAMA JE SIMPTOM OVE BOLESTI

BOL U NOGAMA JE SIMPTOM OVE BOLESTI

Bolest perifernih arterija može se manifestirati kao bol u nogama.
Simptom bolesti zbog kojeg biste trebali što prije otići liječniku je bol u nogama koja vas muči dok spavate ili se odmarate. Osjećaj slabosti ili utrnulosti u nogama još je jedan znak upozorenja, a uzrok može biti loš Cirkulacija.
Bolest perifernih arterija, također poznata kao sužavanje ili začepljenje krvnih žila u nogama, povezana je s visokim rizikom od prerane smrti, najčešće od srčanog ili moždanog udara. Uzroci su pretilost, visok kolesterol i obično hipertenzija. Muškarci su veća je vjerojatnost od žena da razviju aterosklerozu, kao i pušači, dijabetičari i oni s genetskom predispozicijom.
Moguće je da periferna arterijska bolest započne bez ikakvih simptoma, da bi se kasnije razvili neobični, poput osjećaja žarenja u stopalima ili promjena na koži. Muškarci ne dožive erekciju kada bol dopre do kukova.
Tjelesna aktivnost, prestanak pušenja i zdrava prehrana načini su za smanjenje rizika od razvoja blage bolesti perifernih arterija. Liječnik će dati pravi lijek. Moguće je da će biti potrebna kirurška intervencija u slučaju kliničkog slika koja je stroža. Uzglavlje treba biti malo podignuto, deset do petnaest centimetara, tako da su noge uvijek ispod razine srca.
Pacijent se treba utopliti i izbjegavati uzimanje lijekova koji sužavaju krvne žile, poput pseudoefedrina.

admina