POGLEDAJTE NAJBOLJI RECEPT ZA ČIŠĆENJE PLUĆA OD NIKOTINA I KATRANA

POGLEDAJTE NAJBOLJI RECEPT ZA ČIŠĆENJE PLUĆA OD NIKOTINA I KATRANA

U nekim zemljama, poput Australije, borba protiv ovog poroka je uznapredovala do te mjere da će uskoro sve cigarete, bez obzira na marku ili vrstu, biti pakirane u istu crnu foliju. Na ovoj foliji neće biti vidljivo ništa osim zastrašujućih informacija o utjecaju cigareta na zdravlje.
Na svojoj web stranici “Moć biljaka” travar Momilo Antonijevi objašnjava koje biljke mogu pomoći pušačima jer je prestanak pušenja težak.
Kako prenosi dpa, Danilova objava bila je široko rasprostranjena na društvenim mrežama, a mnogi su komentirali da je riječ o promišljenom poklonu za Putinov rođendan.
Hypericum perforatum, također poznata kao gospina trava, biljka je koja se široko koristi za liječenje posjekotina, opeklina i rana. Također je znanstveno dokazano da je antidepresiv.
Kantarion vam može pomoći u prestanku pušenja i poboljšati raspoloženje zabrinutih novih pušača. Svaki dan skuhajte tri šalice čaja od gospine trave tako da tri žlice osušene biljke dodate u 750 mililitara kipuće vode i ostavite da odstoji 30 minuta. Može se koristiti i mješavina od tri dijela gospine trave, jednog dijela matičnjaka i jednog dijela majčine dušice (tri žlice mješavine prelije se sa 750 mililitara kipuće vode i ostavi 30 minuta). Trudnice trebaju izbjegavajte upotrebu gospine trave, a nije dobro ići u solarij niti se previše izlagati suncu dok pijete ovaj čaj.
Lobelija (Lobelia inflata) je u stanju “prevariti” naš mozak zahvaljujući alkaloidu lobelinu. To je zato što su učinci lobelije na naš organizam vrlo slični učincima nikotina, ali su mnogo manje štetni i nema opasnosti od naviknuća. Prije upotrebe pripravaka s dodatkom lobelije posavjetujte se s vještim fitoterapeutom ili ljekarnikom.
Ginseng (Panax ginseng) je biljka koju treba uzimati tijekom pušenja. Točnije, ginseng sprječava otpuštanje dopamina iz dima cigareta. Tako više nećete uživati ​​u duhanu.
Pušači mogu imati velike koristi od korištenja biljaka koje čiste dišne ​​putove i treba ih redovito koristiti. Origano, majčina dušica, krkavina i anis daju najbolje rezultate.
Međutim, Momilo dalje kaže da postoje i nevjerojatni napitci koje svatko može napraviti i koristiti u svoju korist!
Čaj za čišćenje dišnih puteva: 100 grama trpuca (Plantago major), 100 grama majčine dušice (Thymus serpyllum) i 100 grama divljine (Verbascum thapsus). Dvije žlice mješavine dodajte u pola litre kipuće vode, promiješajte, poklopite i ostavite stajati 20 minuta. Dozu podijelite na dva filtera.
Pola sata nakon jela popijte šalicu čaja zaslađenog medom.
Oman i med od anisa za pušače U blenderu pomiješajte kilogram bagremovog meda sa 100 grama korijena odoljena (Inula helenium), 100 grama sjemenki anisa (Pimpinela anisum) i 50 grama lanenih sjemenki. Pomoću plastične ili drvene žlice , samo pomiješajte med. Često miješajte tijekom dana. Med možete koristiti tri puta dnevno tako što ćete nakon tri dana pomiješati jednu žličicu s čašom mlake vode.

admina