NAJEFIKASNIJA KUPUS DIJETA

NAJEFIKASNIJA KUPUS DIJETA

Za vas smo pripremili opsežan sedmodnevni jelovnik baziran na kupus dijeti. Nutricionisti kažu da je kupus dijeta vrlo zdrava. Da bi naše tijelo pravilno funkcioniralo, svaka namirnica je zastupljena. A oni koji su je probali kažu da im jako dobro pomaže pri mršavljenju!
Juha od kupusa, koja brzo sagorijeva masnoće i ima malo kalorija, najvažniji je obrok u danu.
Način pripreme:
Između ostalog povrća narežite mrkvu, zelenu papriku, luk, rajčicu, gljive, kupus i celer. U tavi pirjajte luk na malo ulja nekoliko minuta. Nakon toga dodajte nasjeckano povrće.
U loncu zakuhajte 6-7 šalica vode. Ostavite da se povrće kuha na srednjoj temperaturi. Kuhajte 30-45 minuta ili dok povrće ne omekša. Sol i papar možete dodati po želji.
Plan sedmodnevne dijete:
Prvog dana, juha od kupusa i voće po vašem izboru – dopuštene su samo banane. Voda, nezaslađeni čaj ili crna kava dobre su opcije za unos tekućine.
Drugog dana juha i povrće mogu se konzumirati u bilo kojoj količini; važno je ne osjećati glad. Izbjegavajte mahunarke poput kukuruza, graška i drugog zelenog povrća.
Za večeru možete ispeći krumpire. Na ovaj dan ne možete jesti voće.
Treći dan: Uz juhu od kupusa možete kombinirati voće i povrće koje volite, ali ne smijete koristiti krumpir ili neku drugu hranu s puno ugljikohidrata.
Četvrti dan: Uz juhu od kupusa možete pojesti čak četiri banane i koliko god želite nemasnog mlijeka.
Petog dana dopušten je jedan obrok od 300-500 grama nemasne piletine ili govedine i salate od rajčice (do šest rajčica). Potrebna je juha od kupusa.
Trebali biste piti između 1,5 i 2 litre vode svaki dan kako biste lakše izbacili višak kiseline iz tijela.
Šesti dan dosta povrća, nemasna piletina ili junetina i barem jedna zdjela juhe od kupusa. Poslije šestog dana ne može se jesti krumpir.
Sedmi dan obavezna je juha od kupusa, a za utaživanje gladi možete jesti porcije integralne riže i povrća. Može se konzumirati i nezaslađen voćni sok.
Ključni savjet:
Ovu dijetu treba držati sedam dana, nakon čega treba napraviti pauzu od dva dana.

admina