OČISTITE RUKE OD ORAHA SA OVIM KUHINJSKIM PREPARATIMA

OČISTITE RUKE OD ORAHA SA OVIM KUHINJSKIM PREPARATIMA

Počela je berba oraha koja sa sobom donosi uporne, tamne mrlje na šakama koje je izuzetno teško ukloniti. U nastavku teksta saznajte kako temeljito i jednostavno ukloniti orahe sa ruku.
Zelenu kožicu oraha treba ukloniti što je prije moguće nakon branja kako bi se sačuvao njihov okus i boja.
Tvrda, zelena ljuska oraha ispunjena je puno soka koji uzrokuje tamne mrlje i tragove na koži. Kaže se da se pigmenti ljuske oraha zbog svoje snage koriste u tekstilnoj industriji za bojenje.
Kada čistite orahe, obično završite s prljavim, tamnim rukama, a najveći izazov je uklanjanje tih mrlja. Ne brinite ako nikada prije niste nosili rukavice jer postoji jednostavan način da se riješite ovih mrlja na prstima i dlanovima koji svima odgovaraju.
Sok od limuna dobro pomaže u uklanjanju mrlja od oraha na rukama. Jednostavno uzmite limun, prerežite ga na pola i kriškom temeljito istrljajte mrlje od oraha na rukama. Nakon što iscijedite preostalu polovicu limuna, pomiješajte sok s malo tople vode i morske soli u zdjelu, a zatim uronite ruke u otopinu na desetak minuta.
Mrlje će nestati ako operete ruke kao i obično sapunom i vodom. Ako su jako postojane, možete upotrijebiti i nježnu četku kojom nježno istrljate ruke ili ponoviti postupak. Nakon toga preporučljivo je nanijeti kremu koja je gušća i dobro je utrljajte u ruke kako vam kiselina limuna ne bi previše isušila kožu.

admina