DODAJTE KAŠIKICU OVOG ZAČINA U VODU I POPIJTE

DODAJTE KAŠIKICU OVOG ZAČINA U VODU I POPIJTE

Protuupalna i antikancerogena svojstva kurkume dobro su poznata.
Vjeruje se da voda s dodatkom kurkume može liječiti niz zdravstvenih problema.
Bit će pun pogodak i za liječenje i za prevenciju ako mu dodate i malo meda i limuna!
Točnije, kurkuma i voda od kurkume imaju snažna protuupalna i antikancerogena svojstva. Moguće je da se čak može reći da je topla voda od kurkume pomiješana s medom, limunom i drugim sastojcima univerzalni lijek!
Sprječava dijabetes tipa 2 i značajno smanjuje otpornost na inzulin, držeći dijabetes pod kontrolom. Međutim, trebali biste razgovarati sa svojim liječnikom prije upotrebe kurkume jer uzimanje nekih moćnih lijekova s ​​njom može uzrokovati hipoglikemiju ili nisku razinu šećera u krvi.
Antioksidativna i protuupalna svojstva Dugotrajna upala ozbiljno oštećuje tjelesna tkiva. Aktivni sastojak kurkume, kurkumin, ima snažan protuupalni učinak koji ponekad nadmašuje učinak komercijalnih protuupalnih lijekova.
Kao snažan antioksidans, učinkovito eliminira štetne slobodne radikale koji oštećuju tjelesne stanice i ublažava artritis. Ako se redovito koristi za reumatoidni artritis, kurkuma značajno smanjuje bolove u zglobovima i upalu.
Brojne studije pokazale su da kurkumin sprječava stvaranje plaka koji začepljuje arterije i uzrokuje ozbiljne zdravstvene probleme poput moždanog i srčanog udara.
Prevencija raka Smatra se da je ovaj nevjerojatni začin vrlo koristan u prevenciji raka.
Sastojci za vodu s kurkumom uključuju: 250 mililitara tople vode, pola limuna, pola žličice kurkume i malo meda
Priprema: U čašu iscijedite pola limuna, dodajte toplu vodu i kurkumu, pa sve dobro promiješajte. Meda možete koristiti koliko god želite za zaslađivanje.

admina