Doktor Perišić otkrio kako se pravilno pije i šta nikako ne smijete da uzimate

Doktor Perišić otkrio kako se pravilno pije i šta nikako ne smijete da uzimate

Prof. gastroenterolog U Jutarnjem programu Prve, dr Vojislav Peri objasnio je kako jetri pomaže surutka, koja sadrži proteine ​​i lipide i razgrađuje masnoće, što je prva “korak” na putu uništenja najveće žlijezde u našem tijelu. Ipak, nisu svi jednako zdravi!
“Sirutka je biološki aktivna tekućina za jetru jer početi koristiti sirutku znači prestati piti alkohol. Također sadrži korisne nekazeinske proteine ​​i lipide.” Postoje pravila: “Ne možete piti, pogledajte dno čaše , i koristite sirutku”, rekao je.
“Pijte dva puta dnevno po 200 mililitara kako biste opskrbili jetru aktivnim tvarima koje pomažu njezinu regeneraciju. Smanjuju masnoće. Masna jetra je jedan od ranih stadija oštećenja jetre, uvijek mora proći kroz masnu jetru. Prema njegovim riječima, “sirutka čisti jetru od tvari koje se nakupljaju u stanicama i uzrokuju njezino propadanje.”
Kozji sir i sirutku treba uzimati s mlijekom, smatra doktorica koja je prethodno objasnila koje je mlijeko najbolje.
“Kada uzmete whey, koji sadrži serotonin, odmah se osjećate bolje i imate bolje raspoloženje. Imam prijatelja koji je bio jako loš i ležao je na Beanijinoj kosi. Sutradan mu je bilo bolje, a liječnik mu je savjetovao da popije pola kilogram kozjeg sira i jednu litru sirutke! Dodao je: “I odmah mu je bilo bolje, izbacio je sve što nije valjalo i pije svaki dan litru sirutke i dan danas.”
Cijelu litru? To nije puno.
“Ako ne podnosite laktozu i prije toga niste konzumirali mliječne proizvode, doživjet ćete proljev. Može se pretjerati.” Izjavio je: “Sirutka sadrži sedam do deset posto laktoze; ako ste intolerantni na laktozu, pojavit će se proljev kako bi se eliminirala laktoza.”
Profesor tvrdi da je sirutka od kozjeg ili ovčjeg mlijeka zdravija od kravljeg mlijeka unatoč izrazitom mirisu.
“Lipidni sastav ovih mlijeka je različit; kozje mlijeko sadrži lipide koji su mnogo zdraviji od kravljeg! Istina je da kozje mlijeko sadrži zdravije proteine ​​od kravljeg. Budući da ovčje mlijeko ima manje masti, kozja sirutka je idealna”, naveo je. on.

admina