RECEPT ZA ZALIVENU PITU S MESOM

RECEPT ZA ZALIVENU PITU S MESOM

Najsmeđa i najmirisnija mesna pita koju ćete u svakom trenutku probati. Recept je star, preuzet iz bakinog dnevnika koji su naše mame nabavile i sada nam ga poklonile.

Zalivena pita je zadivljujući odgovor za dosta dugo vremena kada nemate pojma što za ručak, mogli biste i bez mesa ili tijesta, a spoj se nikako ne čini strašnim. Savršenog je okusa, ali je lak za želudac. Nadalje, iako je najljepša kad je topla, ugodnija je kad je skroz ohlađena pa je možete ponijeti na posao ili spakirati klincima za slasticu.

Probajte i svidjet će vam se!

Vodena pita s mesom

Kombinacija:

– 80 ml ulja

– Veća glavica luka

– Stisak do dva soli

– 500 g mesa

– jedna čajna žličica papra

– dvije žličice suhe arome (vegete)

– nadalje, pred kraj jedna žličica soli

U tavi zagrijte ulje pa dodajte luk i sol, pirjajte dok ne počne mijenjati ton. Dodate mljeveno meso, papar, povrće i još malo soli po želji. U trenutku kada ovo učvrstite miješajte dok se meso dobro ne skuha.

Zavoj:

– 4 jaja

– Veliki dio oštrog vrhnja

– Žličica soli

– 400 ml jogurta

– 100 ml ulja

U zdjelu stavite jaja, oštro vrhnje, sol, jogurt i ulje. Miksajte dok ne dobijete glatku površinu bez čvorova.

Uređenje:

U vatrostalnu zdjelu stavite papir za pečenje. Postavite kore da izgledaju kao zdjela, kada stavite glavni list vanjske strane premažite ga dresingom, zatim na tom mjestu stavite sljedeću koru i još jednom poklopite, nakon trećeg vanjskog sloja stavite mješavinu mljevenog mesa. . Ponavljate interakciju s dva vanjska strana i preljev, a zatim, u tom trenutku, mljeveno meso. Pred kraj pitu pospite viškom fiksatora i izbockajte štapićem kako bi ukras stigao na donji dio zdjele.

Pecite pitu na 180 stupnjeva maksimalno 25 minuta.

Lijep!

admina