DIJETA SKIDA I DO 9 KILOGRAMA ZA 2 SEDMICE

DIJETA SKIDA I DO 9 KILOGRAMA ZA 2 SEDMICE

Dijeta s kuhanim jajima svakako nije uzoran režim brze prehrane.

Vjerojatno najpriznatiji izbor koji donosimo pred početak mjeseca ili tjedna jest da se pozabavimo svojim zdravljem i izgledom te promijenimo svoju rutinu prehrane. Nije teško pridržavati se temeljitog režima prehrane, zbog čega često odustajemo od izbora prije nego što postignemo idealan ishod.

Eto u čemu je problem, bez obzira na količinu koju trebamo, kilograme ne možemo skinuti u sedam dana. U svakom slučaju, navodni režim prehrane s kuhanim jajima omogućuje nam da izgubimo nebrojene kilograme u samo 14 dana. Smanjenje težine događa se zbog niske potrošnje škroba.

Na dijeti s jajima trebali bismo konzumirati do pet jaja dnevno. Mnogi pojedinci izbjegavaju jaja kao dio svoje svakodnevne prehrane jer su određena ispitivanja pokazala da sadrže povišene razine kolesterola. U svakom slučaju, nakon nekog vremena pokazalo se da kolesterol u jajima nije opasan za ljudsko zdravlje. Nevjerojatan su izvor hranjivih tvari A, D i E, B12, sadrže riboflavin i folat, kao i minerale jod, željezo, kalcij, cink, selen i proteine. Stručnjaci jamče da su jaja odgovorna za početak probave masti i na taj način pospješuju smanjenje tjelesne težine.

Dijeta s jajima dodatno dopušta unos različitih vrsta hrane s niskim udjelom ugljikohidrata:

-paradajz, krastavci, paprika, luk, brokula, špinat
-jabuke, banane, mandarine, jagode
-pileće ili pureće meso, nemasna riba
– niskokalorična pića, espresso…

Izvori hrane koji se ne preporučuju su:

Proizvodi od bijelog brašna ili gotove večere, masti, šećer, liker

Testni izbornik

Doručak: Napravite omlet od dva jaja i komadića rajčice

Ručak: Pileća njedra i salata od paradajza, paprike i krastavaca

Desert: Grejpfrut

Večera: dva umućena jaja i malo čaja.

Stručnjaci upozoravaju da treba uzeti u obzir predloženu dnevnu mjeru proteina – Njemačko društvo za prehranu (DGE) predlaže 0,8 grama po kilogramu tjelesne težine svaki dan za odrasle. To znači da žena od 60 kilograma može pojesti tri jaja svaki dan. Unatoč tome, treba posebno uzeti u obzir da neravnomjerna prehrana može izazvati nuspojave nedostatka dodataka prehrani.

Mnoge manekenke slijede ovaj režim prehrane, osobito prije velikih revija stila.

admina