POGLEDAJTE KAKO DA OČISTITE RADIJATORE

POGLEDAJTE KAKO DA OČISTITE RADIJATORE

Sezona zagrijavanja se bliži, a to znači da je važno potpuno očistiti radijatore i pripremiti ih za zimu.

Prašina u radijatorima može spriječiti napredovanje intenziteta, a to implicira da radijatori moraju više raditi kako bi zagrijali cijelu prostoriju, stoga je bitno očistiti radijatore, s obzirom na to da će se na taj način smanjiti i troškovi grijanja .

Najpoznatiji model radijatora je standard, bijeli ton, metalni razvoj i izbrazdane ploče, koje često skupljaju ostatke i zemlju koju treba čistiti otprilike jednom godišnje.

Kako pravilno očistiti radijator?

Kada uključite radijatore, oni počinju skupljati puno taloga, za određene radijatore, čišćenje i podrška su otežani, posebno u vezi s rebrastim radijatorima.

Za čišćenje ostataka na lopaticama radijatora, idealno je koristiti posebne četke koje se očekuju iz tog razloga, a vanjske površine ravnotežnih, pločastih i cilindričnih radijatora treba držati nježnim potezima koji neće oštetiti površinu radijatora.

U slučaju da nemate izuzetne četke, najjednostavnije je očistiti ih otpuhivanjem prašine usisavačem ili sušilom za kosu.

Pod pretpostavkom da su vaši radijatori izrađeni od izvanrednih materijala koji zahtijevaju jedinstvenu potporu, to bi trebalo biti navedeno u uputama.

Poboljšanje radijatora uvijek iznova zahtijeva jedinstvena sredstva za potporu budući da su izrađeni od različitih materijala.

Bitno je biti oprezan s vrstom materijala koji koristite za čišćenje radijatora, klonite se grubih materijala jer mogu ogrebati i oštetiti vanjski sloj radijatora.

Pod pretpostavkom da na vašim radijatorima ima upornih mrlja, ostavite tekućinu za tuširanje nekoliko trenutaka dulje od uobičajenog i živahno je obrišite krpom ili brišite dok ne vidite da su sve mrlje nestale.

Nadalje, u slučaju da ste pušač, nikotin se učinkovito povezuje s toplim predmetima i postupno pretvara materijal u blago žuti ton, pa ako je tako s vašim radijatorima, možda ćete morati upotrijebiti sredstvo za čišćenje izričito namijenjeno uklanjanju ovih vrsta mrlje.

Prije početka sezone grijanja važno je osloboditi radijatore od zraka koji usporava njihov normalan rad. Isto tako, radijatore koji se ne koriste stalno treba namjestiti na osnovnu temperaturu kako se voda u cjevovodima ne bi smrznula i kako radijator ne bi eksplodirao.

Šest se kreće prema čistom radijatoru:

Isključite grijanje
Usisajte ostatke s radijatora
Četkom očistite dijelove koje niste uspjeli usisati
Pobijedite ostatak ostatka sušilom za kosu
Obrišite izvan radijatora mokrom tkaninom kako biste uklonili sve ostatke
Potpuno obrišite radijator suhim materijalom

Stoga, redovito usisavajte svoje radijatore, to vam neće samo pomoći u zaštiti od osjetljivosti, već će dodatno učiniti vaše zagrijavanje uzemljenijim.

admina