EVO ZASTO TREBATI SVAKI DAN JESTI JAJA

EVO ZASTO TREBATI SVAKI DAN JESTI JAJA

U slučaju da vaš jutarnji obrok sadrži jedno jaje – u dobroj ste formi.

Žumanjci su već neko vrijeme “u luci” u svjetlu kolesterola, no istraživači se trenutno fokusiraju na kolin, dodatak koji štiti jetru i može pomoći u sprječavanju Alzheimerove bolesti.

Pod pretpostavkom da stalno jedete jaje, ovo su medicinske prednosti koje možete očekivati.

Gubitak masnih zaliha

Za skidanje kilograma, jaje za doručak je pristojna odluka, posebno s novom porcijom povrća od miješanog povrća. To je pokazalo istraživanje objavljeno u “Worldwide Journal of Obesity”. Tijekom dva mjeseca jedno je okupljanje doručkovalo dva jaja, a drugo pečenje koje je sadržavalo sličnu mjeru kalorija.

Pojedinci koji su jeli jaja učinkovitije su gubili masno tkivo i brže dobivali tanji dio tijela.

Smanjenje stupnja iritacije

Jaja su značajan izvor fosfolipida, bioaktivnih smjesa koje izrazito utječu na iritaciju. Znanstvenici su povezali unos fosfolipida iz jaja i kolina sa smanjenjem zapaljivih biomarkera.

Ublažavanje pogoršanja utječe na smanjenje rizika od kardiovaskularnih bolesti, ali uz to djeluje na sposobnost tijela da odvaja masnoće.

Smanjenje rizika od koronarne bolesti

Jedan od načina podizanja razine navodno velikog kolesterola je da jaja postanu osnovni dio vaše prehrambene rutine. Osobe koje imaju povišenu razinu dobrog kolesterola imaju manji rizik od koronarne bolesti i moždanog udara.

Izgradnja mišića

U trenutku kada vježbate, vaše tijelo treba proteine ​​da nahrani mišićno tkivo nakon napora. Jaja su izvanredna poslastica ili gozba nakon vježbanja.

Jačanje neranjivosti

Jedno ogromno jaje sadrži četvrtinu dnevne potrebe za selenom, mineralom koji pomaže našoj neosjetljivosti i usmjerava kemikalije štitnjače.

Širenje razine energije

Ogromno pečeno jaje sadrži 18% preporučenog dnevnog unosa vitamina B2, jednog od osam nutrijenata B-kompleksa, koji pomažu tijelu u pretvaranju hrane u energiju.

Bolji izgled kože i kose

Hranjive tvari B-kompleksa temeljne su za čvrstu kosu, kožu, oči i jetru. Osim što sadrže vitamin B2, jaja sadrže i hranjive tvari B5 i B12, koji su odgovorni za normalan rad osjetilnog sustava.

Osiguranje velikog mozga

Nutricionisti često govore da su jaja hrana za veliki mozak, prvenstveno zbog kolina. Dio je staničnih filmova i potreban je za spajanje acetilkolina. Usredotočuje se na to da pokazuje da je nedostatak kolina povezan s neurološkim problemima i smanjenom mentalnom sposobnošću.

Dodatna prednost za dobrobit mozga pripisuje se omega-3 nezasićenim masnoćama, koje dodatno ima u jajima. Omega-3 nezasićene masti pomažu u sprječavanju koronarne bolesti, bolova u zglobovima i osteoporoze.

Učvršćivanje noktiju

Jaja su odličan izvor biotina koji jača nokte. Pod pretpostavkom da vam se nokti učinkovito cijepaju ili lome, sjetite se jajeta za svoju svakodnevnu prehranu. Zbog biotina, čija se najveća centralizacija nalazi u žumanjku, nokti će ubrzo postati uzemljeniji.

Bolja reakcija na istezanje

Pod pretpostavkom da ste promašili devet aminokiselina koje se nalaze u proteinu jaja, to može nepovoljno utjecati na vašu reakciju na guranje. Ključna tvar je lizin, temeljni koroziv aminokiselina koji naše tijelo ne može proizvesti i moramo mu pomoći hranom. Lizin izrazito djeluje na snižavanje stupnja stresa i nelagode.

Jaja su jedan od najčudesnijih izvora lizina. Prema stručnjacima Svjetske zdravstvene organizacije, dnevna potreba za lizinom iznosi 30 mikrograma po kilogramu. Dakle, za osobu koja teži 70 kilograma, unos jednog jajeta svaki dan dao bi 22% dnevnih potreba za lizinom.

admina