EVO KOJI SU NACINI DA ZAPUSENO UHO OCISTITE PRIRODNIM PUTEM

EVO KOJI SU NACINI DA ZAPUSENO UHO OCISTITE PRIRODNIM PUTEM

Sredinom godine, tijekom kupanja u oceanu, bazenu ili jezeru, problemi s ušnim kanalima se češće javljaju.

Gotovo svatko je jednom imao začepljeno uho, a to iskustvo je uglavnom strašno, a tu i tamo čak i teško. Cerumen – žućkasta tvar koja štiti uho od zemlje, ostataka i mikroorganizama – stalno se nakuplja u ušima.

U slučaju da se zadrži prevelika količina cerumena dolazi do začepljenja. Unatoč tome, postoje načini za normalno čišćenje začepljenog uha.

Vodikov peroksid je nevjerojatan aparat za uklanjanje nakupljene masnoće u ušima.

Pomiješajte ekvivalentnu količinu tri posto vodikovog peroksida i vode i nakapajte u začepljeno uho. Pustite odgovor da sjedi neko vrijeme, a zatim, u tom trenutku, nagnite glavu na suprotnu stranu kako biste izbacili sav skupljeni višak.

Pečenje bezalkoholnog pića također vam može pomoći u rješavanju ovog problema.

Pomiješajte jednu četvrtinu žličice bezalkoholnog pića s dvije žličice vode. Nagnite glavu u stranu i uz pomoć pipete nakapajte nekoliko kapi pripravka u začepljeno uho. Ostavite 10 minuta, a zatim iglom lagano ulijte toplu vodu. Nagnite glavu na suprotnu stranu kako biste istisnuli obilni raspored i raspadnuti vosak. Na kraju, očistite uho osjetljivim, čistim materijalom.

Glicerin je još jedno uspješno sredstvo za čišćenje cerumena.

Nagnite glavu u stranu i pomoću pipete ulijte tri do pet kapi glicerina u uho. Začepite uho komadićem pamuka i pustite da glicerin djeluje nekoliko sati. Uklonite vatu i nježno operite uho toplom vodom. Nagnite glavu na suprotnu stranu, tako da voda potpuno nestane. Nježno osušite vanjski dio ušne školjke ručnikom ili sušilom za kosu.

Mješavina slane vode i octa također je moćna za ovaj problem.

Razmutite žličicu morske soli u malo tople vode, a zatim nakapajte pripravak u začepljeno uho (nagnite glavu tako da začepljeno uho gleda prema gore). Ostanite ovdje tri do pet minuta, a zatim se nagnite na drugu stranu da ispraznite svu prekomjernu vodu iz uha.

Usporednu tehniku ​​možete izvesti s likerom, a ne sa slanom vodom.

Pomiješajte jednake količine alkohola i octa, zatim nanesite komad pamučnog flisa i nježno ukapajte u začepljeno uho. Stanite nekoliko trenutaka, a zatim nagnite glavu na suprotnu stranu, kako biste uklonili nakupine i ostatke usne masnoće iz uha. Štapićem očistite ostatke voska s vanjskog dijela uha.

Obilnu ušnu mast možete ukloniti uz pomoć maslinovog ulja.

Maslinovo ulje najprije malo zagrijte, pa 3-5 kapi kapnite u uho. Ostavite da odstoji 10 minuta kako bi se ušni vosak opustio. Nagnite glavu u stranu i uklonite ulje i vosak pomoću slušalica.

U slučaju da se pritužbe nastave i nakon jedne od ovih metoda, nemojte ih ponavljati, ali svakako posjetite stručnjaka.

admina