OVO SU GRESKE ZBOG KOJIH ZIMNICA PROPADA PRIJE VREMENA

OVO SU GRESKE ZBOG KOJIH ZIMNICA PROPADA PRIJE VREMENA

Unatoč činjenici da nam danas čini život jednostavnijim, kupovina u trgovini jedva se može mjeriti s ručno izrađenim zimskim vrtom.

Spremnost uobičajene zimnice, unatoč činjenici da mnoge oduševljava, iziskuje brdo ulaganja, novca i znanja. Većina domaćica zna pripremiti ajvar, kornišone, slane paprike…

U tu svrhu domaćice koje nemaju prilike postavljati ove tvrđave kupuju instant, ekonomično unaprijed pripremljenu zimnicu u trgovinama mješovitom robom. Unatoč činjenici da nam danas život čini jednostavnijim, ništa nije ni blizu domaćoj zimnici. Nadalje, posebno je utemeljeniji nego lokalno stečen.

vic

Kako bismo zaštitili povrće za hladnije doba godine, ključno je kiseljenje. To je ciklus u kojem uz pomoć slane vode ili octa mijenjamo okus i površinu povrća. To je vrijedno na brojne načine za naš želudac povezan okvir.

Svakako se svaka domaćica već jednom suočila s problemom da rajčice brzo propadaju nakon konzerviranja, a prije zime. Znak da radite nešto pogrešno.

Vrhunski gurmanski stručnjaci otkrili su kakve greške velika većina napravi dok priprema zimnicu od rajčica.

1. Iskorištavanje prezrelog organskog proizvoda

Gotove rajčice treba samo upotrijebiti u tanjurima miješanog povrća. Takvi organski proizvodi nisu razumni za zimsko sakupljanje.

2. Nesretna dezinfekcija spremnika

U slučaju da su spremnici neučinkovito dezinficirani, organizmi bi mogli ostati u njima. Štetni mikroorganizmi uzrokovat će starenje rajčice. Kako bi se izbjeglo kockanje ove neobičnosti, ključno je da je dezinfekcija u potpunosti dovršena.

3. Korištenje vode iz slavine za “kiseljenje”

Voda iz slavine se ne preporučuje za kiseljenje, u svakom slučaju bolje je koristiti filtriranu vodu ili je unaprijed prokuhati.

4. Neadekvatno oprano povrće

U slučaju neučinkovitog pranja povrća, čestice zemlje će se naći u tekućini za kiseljenje i pokrenuti ciklus sazrijevanja. Idealno je povrće oprati u nekoliko voda i nježno ga istrljati maramicom. Tijekom pranja važno je pažljivo filtrirati rajčice. Odbacite oštećene ili pokvarene prirodne proizvode.

admina