AKO IMATE VISOK ŠEĆER, VAŽNO JE KADA PIJETE KAFU:

AKO IMATE VISOK ŠEĆER, VAŽNO JE KADA PIJETE KAFU:

Espresso može potpuno utjecati na glukozu, bez obzira što nije sladak! Ovo je način da se klonite lapsusa…

U slučaju da dan započnete s espressom, nećete biti napušteni ni u jednoj mašti. S jedne strane planete na drugu ovo je piće najomiljenije jer pomaže pojedincima da se brže probude i pripreme za posao.

Tamni espresso blagotvorno djeluje na tijelo, posebno zbog svoje visoke jačanja stanica, pa se smatra smanjenjem opasnosti od dijabetesa tipa 2. U svakom slučaju, kofein može utjecati na skokove glukoze.

Kockanje je posebno značajno za pojedince koji do sada imaju dijabetes ili, moguće, predijabetes. U velikoj šalici tamnog espressa, koji je danas sve češći u našem narodu, nalazi se oko 140 mg kofeina.

U slučaju da ga popijete prije doručka, može vam potpuno povećati razinu šećera. Kod ispitanika koji su popili dvije šalice espressa, glukoza u krvi skočila je za čak 50%.

Vjeruje se da je primarno objašnjenje da kofein blokira adenozin, protein koji “govori” tijelu koliko inzulina treba isporučiti. Dodatno pomaže stanicama u vještom odgovoru na inzulin, a bez njega te su sposobnosti neshvatljive.

Isto tako, kofein potiče izbacivanje kemikalija pod pritiskom, poput kortizola i epinefrina. Oni utječu na povećanje glukoze kako bi tijelo bilo spremno boriti se protiv pritiska koji očekuje.

Da biste se zaštitili od ovakvog odgovora, trebali biste prvo imati jutarnji obrok s ravnomjernim dodacima, au to vrijeme popiti espresso.

U slučaju da osjećate da želite topli napitak u najranijoj referentnoj točki dana, neka to bude čaj ili espresso bez kofeina.

admina