POGLEDAJTE STA VAM PORUCUJE MACKA KOJA VAS STALNO PRATI

POGLEDAJTE STA VAM PORUCUJE MACKA KOJA VAS STALNO PRATI

Mnogi vlasnici mačaka trebali bi biti itekako svjesni sulude sklonosti svojih ljubimaca da ih prate do zahoda. Postoji nekoliko mogućih pojašnjenja iza ovog neuobičajenog mačjeg načina ponašanja.

Mačke su zainteresirane i energične životinje i shvaćamo da naše mace vole biti s nama, ali trebaju li doista ići s nama u zahod? Ozbiljno je fascinantno da mačke mogu i bez toga kad ih jedinke gledaju dok kake, no to je razlog zašto vole boraviti s jedinkama dok su u zahodu, piše Zaftetna.hr.

Razjašnjenje ovog besmislenog mačjeg načina ponašanja moglo bi ležati u tome što su mačke zapravo po nagonu. Mačke su lovci sa smislom za traganje. Ali s obzirom na njihovu veličinu, oni isto tako shvaćaju da mogu biti plijen. Budući da mačka vidi svog vlasnika kao svog čuvara ili zamjenskog roditelja, može se osjećati nemoćno kada je vlasnik odsutan.

Mačke su previše “prepotentne šefice”. Postoji poznata izreka, njuškanje okolo može dovesti do neočekivanih nevolja, a kada njezin vlasnik uđe u sobu i zatvori ulaz za sobom, mačka to vidi kao znak da postižete nešto zbunjujuće iza tog ulaza. Mačka vaš dom doživljava kao svoju domenu, pa joj je toalet također dopuštena zona. Osim toga, mogla bi eksplodirati slučajno da zatvorite ulaz jer je to njezina domena kada se sve uzme u obzir! Nadalje, kao što smo već spomenuli, ona je jako zainteresirana za ono što radite unutra, a postoji samo jedan način da to sazna – da vas prati.

Stvorenja moraju procijeniti dobrobit nečega da bi zaključila što im je potrebno. Ono što im treba odmah i što ih potiče na aktivnost ima veliku vrijednost. Stručnjaci za ponašanje stvorenja koriste ove elemente kako bi uvjerili stvorenja dok ih pripremaju, koristeći okvir nagrada.

U trenutku kada postoji rivalstvo za nešto, njegova vrijednost raste, a to je upravo ono što činite svaki put kada zatvorite zahod ili zahod. Vi procjenjujete vrijednost prostora tako što ga zauzimate za sebe i uskraćujete pristup mački.

Slabost, interes i prosudba moguća su razjašnjenja, no mnogi vlasnici mačaka stvarno prihvaćaju da je objašnjenje nešto drugačije. Mačke u svakom slučaju kontra, to je u njihovoj tendenciji.

U DNK im je da trebaju ono što ne mogu imati. Dajte mački pristup i trebat će mu van. Napunite joj zdjelicu hranom i brzo će se iscrpiti, ali je ostavite napola praznu i odmah će cviliti.

Mačke su takve i volimo ih zbog njihove lude i zabavne prirode.

admina