OVA 4 KLJUČNA DOKAZA JE OBORIO APELACIONI SUD U SLUČAJU MARJANOVIĆA: Tragovi krvi, mobilni telefon, svirepost i podmuklost…

OVA 4 KLJUČNA DOKAZA JE OBORIO APELACIONI SUD U SLUČAJU MARJANOVIĆA: Tragovi krvi, mobilni telefon, svirepost i podmuklost…

Sud Allure opredijelio se za najpoznatijeg samca u Srbiji, koji je glavnim povodom osuđen na 40 godina zatvora za ubistvo druge žene Jelene Marjanović.

Zoranu Marjanoviću, najpoznatijem samcu u Srbiji, ubuduće će biti suđeno pod optužbom da je 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči ubio svoju suprugu Jelenu Marjanović, vokalistkinju “Granda”. Sud Allure u Beogradu odlučio je da odustane od prvostepene odluke!

Jelena Marjanović
JELENA MARJANOVIĆ Fotografija: PETAR ALEKSIĆ, Povjerljiva hronika
Obavještavamo vas da je Marjanović 22. jula 2022. godine prvoprimjernom odlukom pod budnim pogledom Velikog suda u Beogradu osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva Jelene i prenošenja na nju da ujeda prašinu u zvjerskom i lukav način, udarivši je tupim predmetom po glavi. leži u kanalu prepunom vode.

Potvrđeni zahtjevi

Precenjivački sud u Beogradu je, nakon sednice odbora, uvažio privlačnost advokata zaštitnika stranke, poništio prvoprimernu odluku i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje. Kako je sud smislio svoj izbor, odluka i navedeni razlozi su nejasni i nepovezani, a kako se navodi u zahtjevu za preradu suda, dovode se u pitanje četiri kritična dokaza na osnovu kojih je Marjanović ocijenjen kao krivac.

– U prvoprimjernoj odluci nije bilo zaista sjajnih objašnjenja za nedvosmislenu stvarnost, sjetimo se da prvostepeni sud u prilično dugoj presudi navodi da je stranka na stravičan i lukav način negirala žrtvu svog života, ne utvrđujući šta ovi uslovi se sastoje od, ili u najmanju ruku, stanja povezanih sa divljaštvom, dok je situacija povezana sa faul igrom povezana sa načinom na koji je ispitanik blokirao svoj mobilni telefon – glavna poenta pitanja je osmišljena.

Zoran Marjanović
ZORAN MARJANOVIĆ Fotografija: PETAR ALEKSI Sud je tada obrazložio da su tragovi krvi na zadnjem sedištu automobila, za koje je prvostepeni sud utvrdio da su od oštećenog, i trag krvi na grani koja je prolivena sa strane. kanala bliže nasipu, sporni su.

– Prvostepeni sud je obrazložio da se radi o nagoveštaju krvi počevši od oštećene strane, zanemarujući način na koji je sudski starešina o tome potvrdio na prateći način: “Veoma je sigurno da do nagoveštaja krvi nije došlo od strane oštećene strane, već da je počinitelj izazvao slijed nakon napuštanja kanala” – ima smisla u izboru suda drugog primjera.

Pustite van autoriteta

Četvrti dokaz, koji je zamućen zahtevom za Sud Allure, je Zoranov mobilni telefon, koji je 2. aprila 2016. godine, u periodu od 16:38 do 17:04, bio nedostupan okviru mobilnog telefona.

U zaključku o poništaju presude navedeno je da prvostepeni sud u potpunosti prihvata nalaz i mišljenje vještaka telekomunikacija, koji je ostao uvjeren iu iznesenom mišljenju da je okrivljeni učinio nedostupnim svoj telefon i da se radi o svjesnom i namerne tehničke radnje koje je preduzeo okrivljeni. Međutim, vještak telekomunikacija nije to utvrdio da bi dao jasne razloge kako je okrivljeni učinio svoj mobilni telefon nedostupnim.

Zoran Marjanović, Jelena Marjanović Krsmanović
Fotografija: DAMIR DERVIŠAGIĆ
Dozvolite nam da Vas obavestimo da je Zoran Marjanović nakon proglašenja prvostepene odluke, koju je predvideo u prilici, uhapšen 22. jula 2022. godine. Nakon 14 meseci provedenih u Fokalnom zatvoru, isporučen je 3. oktobra ove godine zaštiti se u daljem toku postupka.

Prodajem kuću u Borči

Komšije: traže 500.000 eura!

Nakon što je napustio CZ, Marjanović nije otišao u svoju rodoslovnu kuću u Borči, gde je boravio sa pokojnom suprugom Jelenom. Kako su nam rekle komšije, Marjanović je odlučio da proda tu kuću i navodno za nju traži 500.000 evra.

– Najverovatnije živi sa bratom ili sestrom ili sa porodičnom saučesnicom Zoricom – podseća naš izvor.

Protector

Imamo novi dokaz

Jedan od advokata za zaštitu Zorana Marjanovića, pravni savetnik Aleksandar Zarić, u svojoj artikulaciji za Kurir naveo je da će čuvar imati novi dokaz koji do sada nije uveden, a koji će pomoći njihovom branjeniku.

– Mogu reći da je izbor ispravan i da apsolutno ne snosi odgovornost. Na preliminarnom ćemo imati još dokaza za uvođenje koji do sada nisu uvedeni – rekao je Zarić za Kurir.

admina