ŽRTVOVALA ŽIVOT DA BI RODILA LARU Svi su zdušno navijali za Mariju (33) ali je stigla strašna vest! Njena priča RASPLAKALA Srbiju

ŽRTVOVALA ŽIVOT DA BI RODILA LARU Svi su zdušno navijali za Mariju (33) ali je stigla strašna vest! Njena priča RASPLAKALA Srbiju

Korisna aktivnost “Srce sa juga”, koju je započela brzopleto preminula pravna savetnica iz Niša Marija Takić Pešić (33), još je živa. Kao i u godinama kada je Marija planirala i ispraćala misiju, novogodišnje paketiće dobiće mališani oboleli od onkoloških bolesti i mladi iz finansijski opterećenih porodica. Ovoga puta pakete će skupljati i širiti njeni partneri Zoran Pešić, njeni pratioci i partneri iz advokatske kancelarije.

Marija je izgubila borbu s teškom bolešću prošlog oktobra, samo četiri mjeseca nakon što je rodila mladu damu Laru.

Nakon smrti počasnog pravnog savjetnika, njen drugi partner, također pravni savjetnik, odlučio je da nastavi sa filantropskom misijom – zajedno sa svojim partnerima koordinirao je asortiman i promet paketa za neobranu i zbrisanu mladež.

Napravili smo i podijelili 500 paketića i prikupili 2.000 paketića za prošlu Novu godinu. Nije da je aktivnost bila efikasna, ali je fantastičan način na koji je bila plodonosna. Za mjesec dana planiramo nastaviti naše humanitarne napore, uključujući i novu inicijativu za djecu bez raka. Ovo je nastavak Marijinog saosećajnog rada. Koliko god ja živim – živjet će i ona. Korisne aktivnosti će se nastaviti, a u narednoj godini nameravam da osnujem ili filantropsko društvo ili saosećajnu ustanovu koja će nositi njeno ime – veruje Zoran.

“Srce sa juga”

Kako kaže Zoran, od početka decembra skupljaju igračke, poslastice, školski pribor, ormar i sve ostalo što se može ući u zavežljaj. Kako kaže, aktivnost “Srce sa juga” nastavak je Marijinog filantropskog rada. Ne smatram to svojom obavezom.

On je objasnio da donacije prikupljaju na dve adrese: Marijinog oca u Leskovcu, Mlinska 19, i jednoj u Nišu, u ulici Irila i Metodija 17.

„Koliko god ova aktivnost traje, prihvatam da će ona postojati i biti među nama. Shvatam da bi to nastavila da radi dosljedno, s obzirom na to da je cijenila tuđu radost koliko i svoju, a možda i ne više. , a posebno u slučaju da je riječ o djeci“, rekao je Zoran.

Mariju svi čuvaju u sjećanju

Nažalost, užasna bolest s kojom se borila čak i prije trudnoće nije dozvolila mladoj pravnoj savjetnici da sudjeluje u njenom zadovoljstvu još neko vrijeme nakon predstavljanja njenog djeteta. Njena Lara trenutno ima osamnaest meseci, a kako govore Zoranove reči, uporno sve više liči na svoju mamu.

„Marijini i ja imamo posla sa mladom damom, a pomažu nam i moji i različiti članovi porodice. Možda će neko reći da sam jednostran u svetlu činjenice da je to moja mlada, a ona je zaista briljantna i jeste. razvijam se u fenomenalnu mladu damu.Sada u njenim dijagramima uočavam dio Marijinih kvaliteta, uočavam Marijinu ličnost zbog čega sam jako veseo.Kao tata, bio bih najsrećniji da je stekla Marijine kvalitete. ličnost, izgled, odnosno sve ono što je Marija imala, a imala je mnogo divnih i značajnih stvari“, rekao je Zoran.

Mlada dama je još mala, dodao je, pa za sada ne vidi mamu na fotografijama.

Afirmacija advokatske pripadnosti

Također, Mariju će zauvijek pamtiti njeni srodni pravni savjetnici. Advokatska komora Ni joj je nedavno uručila posthumnu zahvalnicu za njen humanitarni rad i savjestan i profesionalan pristup advokaturi.

Na Dan Bara uvedena je zahvalnica njenom drugom Zoranu.

Ona je činila svesne pokore da bi se zadovoljila kao majka”

Zoran je u priznanju za “Blic” rekao da je Marijina najveća želja u životu da postane majka, iako shvata da bi to moglo da joj naruši dobrobit. Kako da zadovolji svoju želju, smislila je prošlog jula kada je rodila devojčicu.

– To je bila njena najistaknutija želja – da se zadovolji kao majka. Zapravo, namjerno se odrekla života da bi mogla biti majka. To kažu svi specijalisti. Kada je začela potomstvo, počeli su problemi sa teškom bolešću. Štaviše, imala je izvanredan život, divan život. Iz njene situacije, iz njene situacije u svakodnevnom životu, to što namjerno pokoravate svoj život, to je glavna stvar. Ostavila je nas sve koji je vole u dubokoj nevolji, ali ono što ćemo učiniti, to je sve. Moramo pokušati da materijalizujemo sve što joj je bilo potrebno i što je zamislila, u suštini dio toga. Moj je smjer, da dijete izvedem na pravi put, da mu kažem i shvatim kakva je majka bila suverena, da izvršim samo zanemarljiv dio onoga što joj je potrebno. To je moja osnovna svrha postojanja, rekao je Zoran godinu ranije.

Ko je bio M

admina