NA SAMRTI OTAC ĆERKI OTKRIO TAJNU KOJU JE ČUVAO 50 GODINA Priznanje je bilo ŠOK i istovremeno rešenje JEDNE OD NAJVEĆIH MISTERIJA

NA SAMRTI OTAC ĆERKI OTKRIO TAJNU KOJU JE ČUVAO 50 GODINA Priznanje je bilo ŠOK i istovremeno rešenje JEDNE OD NAJVEĆIH MISTERIJA

Tomas Randel je umirao od raka pluća i tek je tada odlučio kćeri priznati tajnu koju je godinama čuvao.

U ožujku 2021. godine, sa svojom kćeri uz krevet u predgrađu Bostona nakon njezine prve runde kemoterapije, dao je zapanjujuće priznanje: bio je bjegunac, i to više od pet desetljeća. Više od 50 godina ranije, kada je imao 20 godina, opljačkao je banku u Ohiju i pobjegao s 215.000 dolara.

A njegovo pravo ime nije bilo Tomas Rendel nego Teodor Konrad.

Molio je kćer da ne istražuje slučaj. Ali nakon ovog otkrića, Ashley Rendel te noći nije puno spavala. Pa je učinila ono što bi većina znatiželjnika učinila.

– Odmah sam na Google upisao ‘Ted Konrad je nestao’, a prvo što se pojavilo bilo je nešto poput: ‘Opljačkao banku’. Pomislio sam, ‘O moj Bože, ovo je moj tata. I bilo je stotine i stotine članaka o njemu”, rekla je za CNN.

Sa svakim klikom, očeva mračna prošlost razmotavala joj se pred očima.

U Linfieldu, Massachusetts, Thomas Rendel je bio prodavač automobila i profesionalac za golf u jednom country klubu. Obožavao je svoju ženu i jedino dijete. Volio je svoju kćer i pojavljivao se na njezinim nogometnim utakmicama. Također je donirao dobrotvornim udrugama lokalne policije i provodio sate gledajući “NCIS” i druge kriminalističke serije, rekla je njegova kći.

Ali u Clevelandu, on je bio Ted Konrad, nedostižni pljačkaš banaka. Jedva je bio u tinejdžerskim godinama kada je izveo jednu od najvećih pljački u povijesti Ohija, danas “tešku” 1,7 milijuna dolara, inspiriranu njegovim omiljenim filmom “Afera Thomas Crown”.

Konradovo dječačko lice bilo je nalijepljeno na plakate za traženje i emitirano u epizodama Američkih najtraženijih i neriješenih misterija.

Dan nakon očevog šokantnog otkrića, Ashley je rekla za CNN da je povukla svoju majku Kathy u stranu i rekla joj.

– Čitala je članke na internetu i samo rekla: ‘O moj Bože! Oh, moj Bože!, 10-ak minuta – rekla je Ashley Rendel.

– Poznavala ga je više od 40 godina, a otkriće te tajne, ne mogu ni zamisliti koliko je bilo traumatično za nju – rekla je kći.

admina