SARA NADRLJALA U TURSKOJ KAO NIKO: “Imam dve rupe u stomaku, na leđima grbu, NEMAM GRUDI i sve bih dala da vratim vreme!” (VIDEO)

SARA NADRLJALA U TURSKOJ KAO NIKO: “Imam dve rupe u stomaku, na leđima grbu, NEMAM GRUDI i sve bih dala da vratim vreme!” (VIDEO)

Sarah Platt, 33, iz South Ridgesa, otišla je u Tursku na nabor stomaka, povećanje grudi i podizanje grudi nakon što je postala mršavija i naišla na slobodnu kožu. Privukla ju je cijena tehnike, koja je u Turskoj koštala 33% od onoga što bi platila za sličnu pomoć u Engleskoj.

Umjesto da se oporavlja pod turskim suncem, ostavljena je u neurednom smještaju, pa je nakon ponovnog posjeta Engleskoj završila na devet medicinskih zahvata, piše Day to day Mail.

– Telo mi je opustošeno, imam dva otvora na stomaku, nemam grudi, imam izbočinu na leđima i sve šteti. “Ono što se tamo dogodilo uništilo je moj život”, rekao je Platt.

Prema podacima engleskog Relationship of Stylish Plastic Specialists (BAAPS), broj osoba kojima je potreban klinički tretman u Velikoj Britaniji nakon površne medicinske procedure u inostranstvu porastao je za 94% u tri godine. U ovoj godini više od 124 osobe zahtijevale su liječenje.

– Pretpostavka prakse plastičnih medicinskih procedura je da se uradi pravi zahvat na idealnoj osobi u savršenom vremenu. Aktivnosti objašnjenja su skuplje u Engleskoj na osnovu toga što imamo administrativnu strukturu i kontrole, rekao je predsjednik BAAPS-a Imprint Pacifico.

Sara je taj primjer otkrila na najteži mogući način. Nakon dosta neočekivanih problema, uključujući kriznu histerektomiju, majka četvero djece se ugojila i postavila mu je želudačni rukav. U trenutku kada je skinula kilograme, ostala je sa puno teške slobodne kože koju NHS nije eliminisao.

– Aktivnost u Velikoj Britaniji koštala je 33.000 funti, što je bilo previše u minusu. Našao sam mjesto u Turskoj gdje bi to koštalo 15.000 funti. Nije bilo najjeftinije, ali centar i specijalista su imali mnogo anketa s pet zvjezdica koje su najvjerovatnije bile lažne, rekla je Sara.

U februaru je otputovala u Antaliju sa svojim roditeljima, smeštaj je bio besprekoran i obiman. U trenutku kada je došla na prethodno upotrebljive analize krvi, vidjela je da se nalazi u birou za bogatstvo i rad. Sastala se sa specijalistom i obaveštena da je sistem planiran za 8 sati ujutro.

– Taksi koji su poslali je kasnio, zbog čega sam se pojavio tek u 7:50, administrativni poslovi su bili na turskom, a kada sam zatražio prevod na engleskom, rekli su mi da vrijeme ističe i da ću izgubiti mjesto. Pretjerala sam, međutim, osjećala sam da sam previše duboka da bih uopće razmišljala o izlasku, opisuje Sara.

Stavili su je u invalidska kolica i stali ispred radnog pozorišta gdje je mogla vidjeti specijaliste kako igraju C-segment. Prije nego što je uspjela progovoriti, uveli su je u sobu i započeli metodologiju. Aktivnost je trajala 13 sati, probudila se u zaštitnom odijelu u strašnim mukama. Ubrzo je otkrila da je specijalistica, bez obzira na njen stomak i grudi, takođe eliminisala prekomernu kožu sa njenih ruku i bokova.

– U trenutku kada sam raskopčao odelo, izgledao sam kao da imam tri nedra. Medicinski službenik je rekao da se širi, ali su ga napustili. Moje tijelo je bilo tamno i zeleno, a pogoršanje je bilo zapanjujuće. Nazvala sam svog partnera i savjetovala ga da se brine o našoj djeci jer planiram da odem, rekla je.

Prilikom ponovnog posjeta Velikoj Britaniji otišla je kod svog liječnika opće prakse sa sepsom, požurila je na prvu od devet metodologija kako bi spriječila štetu koju je nanio njen turski specijalista.

– Dodatno sam otkrio da sam se uprljao MDRO (brojnim sigurnim mikroorganizmima) korištenjem prljavih uređaja. Povreda je savršena do te mere da imam loše snove i PTSP, dala bih sve da se vratim u prošlost, rekla je Sara.

(Kurir.rs/DailyMail/Jutarnji)

admina