POGLEDAJTE Nutma Patišpanja: Gotov Za 15 Minuta, Topi Se U Ustima

POGLEDAJTE Nutma Patišpanja: Gotov Za 15 Minuta, Topi Se U Ustima

Općenito se naziva nutma, patishpanja ili buchma, iako se naziva različitim nazivima ovisno o regiji. Bosanski kolač… Postoji jedna priča o nutmi: Naime, “ako ti neko dođe dok spremaš ovaj kolač, ne puštaj ga da ode dok se ne ispeče, jer će inače kolač “leći” i ne izaći lijepo”, kako kaže stara poslovica. Pokušaj. Sastojci:

10 jaja, po mogućnosti domaćih, 10 kašika šećera, 10 kašika brašna, Agda, 1,3l vode, 800 grama šećera i 1 vanilin šećer za lijepu rumenu boju.

Priprema Pomiješajte jaja i šećer. Tucite toliko jako da ostanu tragovi miksera. Jednu žlicu brašna lagano umutiti žlicom, ne mikserom. Izliti u malo dublji kalup 22×32 cm. ° samo nekoliko minuta da se kora može ubaciti odozgo i da lijepo porumeni. zatim pecite oko sat vremena na 150 stupnjeva.

Povremeno provjerite da ne troši, pod pretpostavkom da su ozbiljna područja snage za pretjerano, nešto više. Provjerite je li jelo pečeno: ako odskoči kad ga lagano pritisnete, dobro je. Izvadite šećer i vodu. šećera samo dok ne zamjehuri, smanjite intenzitet. Patišpanj i agdu treba dobro ohladiti prije sipanja HLADNO-HLADNO. Posluživanje Poanta je, dakle, da se hladno prelije hladnom i dobro istuče.

admina