POGLEDAJTE ROBOTI ZA DOSTAVU KRENULI DA RADE U BEOGRADU?! Svi u ŠOKU gledali kako se četvrtasta kutija kreće po glavnom gradu Srbije (VIDEO)

POGLEDAJTE ROBOTI ZA DOSTAVU KRENULI DA RADE U BEOGRADU?! Svi u ŠOKU gledali kako se četvrtasta kutija kreće po glavnom gradu Srbije (VIDEO)

Yandexovi roboti za dostavu počeli raditi na vodi u Beogradu?

Mnogim područjima uskoro će dominirati umjetna inteligencija, koja može pjevati, pisati, govoriti i crtati. On sve prati. Također, radi za nas. On vam može dati odgovor na bilo koje pitanje u bilo kojem području, pa čak i kreativno rješenje. On može crtati i pisati za vas, napraviti web stranicu, a čini se da može raznositi hranu po cijelom Beogradu. No, može vas i uvrijediti ili čak koketirati s vama.

Lider Srbije Aleksandar Vučić je početkom mjeseca najavio robote koji će, umjesto radnika “Wolt” i “Glov”, stanarima u nedogled prenositi što im treba, a čini se da su proaktivno počeli raditi u Beogradu na vodi. Društveni mediji sugeriraju da su Yandexovi roboti za dostavu počeli dostavljati u nedjelju.

“Yandexovi transportni roboti počeli su raditi u Beogradu na vodi. Potlačeni svijet u BNV-u postaje sve više prizemljen”, čita jedan Tweet. Podsjetimo, predsjednica je 7. travnja izjavila da ćemo “za mjesec-dva imati prve robote u Beogradu na vodi koji će “nositi razne stvari ljudima u domove.” Oni će se Beogradom kretati pješice i s torbama. Bit ćemo prvi u Europi”, a čini se da su nešto ranije stigli u naš glavni grad.

Ovi roboti za dostavu nisu novi; slični su onima koji su već neko vrijeme u uporabi u Moskvi. To je zato što je Rusija nedavno uvela novi način pružanja usluga svojim građanima. Roboti za dostavu bez ljudske posade počeli su dostavljati pakete diljem Moskve, a stanovnici ruske prijestolnice sada mogu naručiti dostavu putem mobilne aplikacije.

Robot transportni okvir u Moskvi funkcionira tako što poštanski administratori stavljaju pakete na robota, a klijent zahtijeva i prima narudžbe putem prijenosne aplikacije. Mobilni uređaj korisnika uvijek ima pristup statusu i lokaciji paketa.

Navodni Jandeksovi meandri mogu prenijeti pošiljke od malih paketa, globalnih pošiljaka, do većih od čak 15 kilograma. Svaki robot ima niz senzora i kameru visoke rezolucije s naprednom optikom za skeniranje i snimanje okoline.

admina