POGLEDAJTE RECEPT ZA OMILJENI KOLAČ STARE JUGOSLAVIJE: Domaćice su se takmičile čiji će biti ljepši, a lako se pravi

POGLEDAJTE RECEPT ZA OMILJENI KOLAČ STARE JUGOSLAVIJE: Domaćice su se takmičile čiji će biti ljepši, a lako se pravi

U bivšoj Jugoslaviji padobranci su bili uobičajena slastica, a ovaj jednostavan recept jamči da će ispasti dobro iz prve.

SASTOJCI:
Za BiSC:
3 bjelanjka,
300 grama šećera,
300 grama mljevenih oraha,
i sok od limuna
3 bjelanjka,
3 kašike šećera u prahu,
125 grama maslaca,
i 100 grama cokolade za kuhanje
Bjelanjcima dodajte dvije žlice limunova soka čim počnu stvarati snijeg i nastavite još malo tući dok ne dobijete čvrst snijeg. Pred kraj pažljivo ručno umiješajte mljevene pekan orahe. Žličicom ili špricom oblikujte male loptice i slažite ih na papir za pečenje ili lim za pečenje koji ste namastili. Pečenjem će rasti, stoga ih pokušajte učiniti što manjim i ostaviti što više prostora između svakog dizanja. Trebaju se peći oko 30 minuta na 150 Celzijevih stupnjeva. Vaše bradavice trebaju ostati što je moguće više bijele.

Napravite nadjev dok čekate da se savijače osuše. U zdjeli dobro umutiti šećer u prahu i žumanjke. Dodajte omekšali maslac i čokoladu koju ste otopili na pari. Ohlađene savijače prelijte omekšalom čokoladom, ali ne morate, na svaki nanesite nadjev i spojite po dva, slično kao kolačiće od vanilije. Poslužite padobrance nakon što im date vremena da omekšaju.

admina