ANJA NE GASI BOJLER, A NJEN MUŽ KAŽE DA IM TO “JEDE” STRUJU

ANJA NE GASI BOJLER, A NJEN MUŽ KAŽE DA IM TO “JEDE” STRUJU

Vječni problem: ostaviti vodeni radijator uključen cijeli dan ili ga isključiti, pa ga tada uključiti ili koristiti ovisno o situaciji?

Čitateljica Anja tvrdi da je i ona pokušala obrnutom strategijom, ali da joj struje nije bitno smanjeno, te da je “navikla” ostaviti bojler uključen cijeli dan jer uvijek želi toplu vodu.

Pa opet, s obzirom da živi sa svojom ljubavnicom, oni su veći dio vremena u mukama, jer on smatra da treba isključiti grijač vode – da bi se izdvojio novac, a osim toga, kada ih nema, tako da nema neželjenih okolnosti zbog uključenog gadgeta.

Ovako, to je vezano uz izdvajanje struje i gotovine, ali i dodatno oko raspona isparivača (toplije), a opet se sve svodi na – vaš novčanik.

Deseti put pitamo isto: Tko je u pravu, Anja ili njezin suprug?

Masters tvrdi da ne postoji “100% točan odgovor” jer ovisi o nizu čimbenika, uključujući vaš životni stil, kućanstvo i organizaciju doma.

U slučaju da kuću dijeli bračni par ili u njoj živi samac, a slučajno samo za tuširanje (umivanje) koristite vodu visoke temperature iz grijača vode, tada je to propisano isključivanje vodenog radijatora kada vam nije potreban. Unatoč činjenici da to općenito nije moguće, preporuča se uključiti grijač oko večernjih sati, kada je struja jeftinija.

Važna je i postavka bojlera: najbolja je “briljantna sredina”, a to znači da treba biti postavljen ili na dva ili na temperaturu od 55 stupnjeva.

S druge strane, ako je u srijedu velika obitelj, držanjem bojlera uštedjet ćete više novca. Dodatno, ovisi koristi li se voda iz bojlera isključivo za kupanje (tuširanje) ili i za kuhinju. Ako sva kipuća voda u domu dolazi iz jednog uređaja – tada se predlaže isključivanje bojlera.

Najvažniji trenutak, o kojem malo tko od nas razmišlja, je gašenje bojlera svaki put kad se tuširamo.

admina