GREŠKE KOJE ŽENE PRAVE NAKON 50. GODINE

GREŠKE KOJE ŽENE PRAVE NAKON 50. GODINE

Vjeruje se da žene starije od 50 nikada ne bi trebale počiniti nijednu od ove tri pogreške, a ako to učine, djelovat će profinjeno i mladoliko.

Prije 50 godina mnoge su žene činile razne pogreške dok su tražile pomlađivanje. Ipak, valja napomenuti da bi svaka žena trebala biti ponosna na svoje godine i svjesna svoje ljepote i snage.

Svaka žena treba biti svjesna da je jedinstvena na svoj način, a svaka godina, svaka bora ima svoju priču. Što se tiče izgleda, određeni trikovi mogu ženu učiniti mlađom, a neke pogreške treba vješto izbjegavati kako ne bi došlo do suprotnog.

1. Stil odijevanja

Način na koji se odijevamo može imati veliki utjecaj na naš izgled, a pojedini komadi odjeće mogu nas učiniti starijima ili mlađima. Velika je pogreška za mnoge starije žene upasti u ovu zamku i nositi stvari koje više odgovaraju mlađim djevojkama.

Modni stručnjaci sastavili su popis stvari koje bi svaka žena starija od pedeset godina trebala izbjegavati kako ne bi ispala vulgarna i jeftina.

2. Frizura

Starenje može imati niz učinaka na kosu, osim činjenice da nam kosa počinje sjediti kako starimo. Načini na koje naša kosa podnosi starenje, od stanjivanja do suhoće, mogu s vremenom zahtijevati promjenu naše rutine. Naše frizure mogu imati značajan utjecaj. Žene starije od 50 godina trebale bi izbjegavati dugu kosu, smatraju stručnjaci, koji umjesto njih preporučuju kraću, moderno ošišanu kosu.

3. Šminka

Mnoge žene starije od pedeset pribjegavaju teškoj šminki, posebice puderima koji ne pristaju uz njihov ten i nerijetko rezultiraju mrkvastonarančastim tenom. Također, oči iscrtavaju tamnom olovkom, a nos jakim, tamnim ružem, a sve to dodaje godine izgledu i naglašava bore, natečenost i nepravilnosti. U starijim godinama diskretna, kvalitetna šminka ipak je puno bolja opcija jer čini lice mlađim i mladenačkim.

admina