POGLEDAJTE NAJSTARIJU BOSANKU (95) IZGLEDA DALEKO MLAĐE I PUCA OD ZDRAVLJA

POGLEDAJTE NAJSTARIJU BOSANKU (95) IZGLEDA DALEKO MLAĐE I PUCA OD ZDRAVLJA

Subha Redžić iz Buga sa svojih 95 godina jedna je od najuglednijih, a ujedno i najboljih dama u Bosni i Hercegovini. Ova menta ne samo da je jako stara nego je i jako zdrava i vitalna, a izgleda puno mlađe nego što zapravo jest.

Gotovo nikad ne ide liječniku, a kad je išla, liječnik ju je iznenađeno pitao što jede jer jako dobro čuje, hoda bez pomoći, a vid i pamćenje su joj dobri.

Subha Redžić, iako je imala težak život, nikada nije gubila vedrinu, a iako ima 95 godina, goste dočekuje s osmijehom i pruža vrhunsku uslugu. I dalje sama, kako tvrdi, kuha, čisti, obavlja sve kućanske poslove, te priprema zimnicu.

Koja je tajna njezine dugovječnosti i zdravlja?
Istaknula je da je kućna prehrana, koja je u današnjem društvu sve podcijenjenija, ključna kada ju je liječnik pitao o načinu prehrane kroz život.

“Jeo sam grah, krumpir, krastavce, kupus, bundevu i sve ostalo što se radilo doma!” rekao je Subha novinaru Admiru Pili.

Ispričala je i da je imala domaću pšenicu od koje je pravila brašno, a da nitko ni ne zna kakvo brašno danas koristimo. Za ovo se brašno nije ni znalo, a kamoli konzumiralo. Konzumirala se proja i domaće lepinje – pojasnila je.

Imala je dosta stoke, pa je mogla sama proizvoditi mliječne i mesne proizvode. Kaže i da moderne domaćice rade veliku grešku jer nezdrave mesne prerađevine poput salame kuhaju samo prženjem.

Njezina tajna ne leži samo u njezinoj prehrani nego iu načinu na koji komunicira s drugim ljudima. Uvijek je čeka čašica toplog razgovora, a svi u regiji za nju imaju samo lijepe riječi.

admina