RECEPT ZA D0MAĆI MAČMALOU

RECEPT ZA D0MAĆI MAČMALOU

Opcije uključuju:
Za biskvit:
6 žumanjaka,
10 ravnih kašika šećera,
6 punih kašika brašna,
3 kašike kakaa,
1 vanilin šećer,
Pola praška za pecivo,
200 ml mlijeka,
100 ml ulja.
Za nadjev:
20 kašika šećera (10+10),
6 bjelanjaka,
1 vanilin šećer,
4 kašike hladne vode,
Za glazuru:
150 g čokolade,
5 kašika ulja,
5 žlica vode.

PREPARIMA FASHION ZANIMA VAS:
Korak 1: redukcije umutiti sa aerom, zatim dodati eer od vanilije, mlijeko i ulje, pa sve dobro sjediniti mikserom. izmiješajte frakcije pjenjačom. U brašno dodajte prašak za pecivo i promiješajte. Dodati brano i kukuruzni škrob, pa pjenjačom (ne mikserom) umiješati u smjesu od jaja.
Korak 2: Smjesu za biskvit izlijte na papir za pečenje, pa pecite u pećnici zagrijanoj na 200o C 20 minuta. Dok se biskvit peče, bjelanjke tucite mikserom dok ne dobijete snijeg. Da su bjelanjci gotovi znat ćete kada okrenete tavu, a smjesa stoji. Dodajte 10 kapi ekstrakta vanilije i nastavite miješati.
Korak 3: U šerpu staviti 10 kašika šećera i 4 kašike vode, promešati. Ukoliko postoji problem, on se može riješiti izlaganjem artikla i pripremom proizvoda da se može koristiti kada treba i kada ne. postane gue u vlastito ime (poput sirupa), gotovo je. U prvom postupku bila su kristalna jaja i sva su šutjela.
Korak 4: Smjesu treba peći u pećnici zagrijanoj na 120 stupnjeva 10 minuta. Preko čokolade napraviti glazuru, dodati ulje. Prelijte Munchmellowom i odmah narežite na kocke te ostavite da se ohladi u sobi.
Nakon nekoliko sati krenite s tortom!

admina