POGLEDAJTE KOJ 3 MLIJECNA PROIZVODA SU LOSA ZA ZDRAVLJE!

POGLEDAJTE KOJ 3 MLIJECNA PROIZVODA SU LOSA ZA ZDRAVLJE!

Mliječni proizvodi bogat su izvor važnih hranjivih tvari, poput kalcija i bakterija koje su vrlo korisne za pravilno funkcioniranje probave. Svakodnevno konzumiramo određene mliječne proizvode, a ova tri mogu biti vrlo opasna za naše zdravlje. Međutim, nisu svi mliječni proizvodi korisni za naše tijelo; nego su neki izrazito štetni.

Darija Rusakova, dijetetičarka, sastavila je popis fermentiranih mliječnih proizvoda koje ne biste trebali uvrstiti u svakodnevnu prehranu jer mogu biti štetni za naše zdravlje.

1. MLIJEČNI PROIZVODI BEZ MASNOSTI Većina ljudi konzumira nemasne mliječne proizvode jer ih smatra zdravim i niskokaloričnima. Zapravo, ovi jogurti sadrže škrob, što je jednaka količina kalorija kao i ugljikohidrati, kako bi se održala potrebna konzistencija. Problem je u tome što “mlijeko” s malo masti ne zasićuje tijelo; nego čini ljude gladnima podizanjem razine šećera u krvi.

Mlijeko bez masnoće povisuje šećer u krvi 2. MASNO VRHNJE Kiselo vrhnje s 25 do 30 posto masti jedna je od najtežih probavljivih namirnica jer utječe na rad gušterače i jetre. Međutim, to ne zahtijeva potpuno odricanje od ove hrane. Dovoljno je konzumirati onu s udjelom masti od 10 do 15 posto ili manje kako biste izbjegli probavne probleme i rizik od razvoja gastrointestinalnih bolesti.

3. JOGURT S ADITIVIMA Budući da sadrže značajno više ugljikohidrata od bilo kojeg drugog fermentiranog mliječnog proizvoda, jogurt s raznim dodacima ne smatra se prirodnim “mlijekom”. Nisu mliječni proizvodi već slatkiši zbog velike količine šećera i umjetnih dodataka koji sprječavaju apsorpciju kalcija.

admina