DEČAK IZ SRBIJE (8) PRONAĐEN KAKO LUTA SAM TRŽNIM CENTROM U AUSTRIJI

DEČAK IZ SRBIJE (8) PRONAĐEN KAKO LUTA SAM TRŽNIM CENTROM U AUSTRIJI

Osmogodišnji dječak je u subotu poslijepodne otkriven u trgovačkom centru u Paingu u Austriji nakon što su ga njegovi oženjeni roditelji Srbi ostavili samog da krade odjeću.

Prije pronalaska osmogodišnjeg djeteta provedena je policijska akcija. Naime, srpski bračni par u dobi od 51 i 52 godine ušao je u austrijski trgovački centar kako bi ukrao odjeću, javljaju mediji. Godišnji muškarac skinuo je tzv. zujalice, sprave za sprječavanje krađe, i stavio ih u posebno pripremljenu torbu dok je 51-godišnjakinja birala predmete.

Ideja je bila da pobjegnu s ukradenim predmetima tako da ih sakriju u automobil koji su parkirali u garaži.

Za to vrijeme supružnici su uočeni u krađi, a lopove je policija brzo uhitila. U automobilu su također pronađeni djetetovi dokumenti i ukradena odjeća. Policiju su, na upit gdje se dijete nalazi, obavijestili da je u Beču sa sestrom.

Potom su privedeni u policijsku postaju, gdje su prema proceduri trebali biti ispitani. Zaposlenici trgovačkog centra pozvali su policijsku postaju i prijavili da su zatekli 8-godišnjeg dječaka kako hoda sam baš u trenutku kada su htjeli odgovarati na pitanja. Utvrđeno je da su njihovo dijete ostavili samo i bez nadzora da kradu.

Dječaka je zbrinula socijalna služba i smjestila ga u privremeni smještaj.

admina