POGLEDJATE KAKO DA PRŽENO TIJESTO NE UPIJE NI KAP ULJA: Za ovaj trik malo ko zna, A GENIJALNO JE! DOMAĆICE ODUŠEVLJENE

POGLEDJATE KAKO DA PRŽENO TIJESTO NE UPIJE NI KAP ULJA: Za ovaj trik malo ko zna, A GENIJALNO JE! DOMAĆICE ODUŠEVLJENE

Malo je onih koji ne vole domaća pržena tijesta, poput utipki i mekika, popularnih opcija za doručak. No, domaćice se često bore s viškom masnoće ili ulja koje ova peciva upiju.

No, ako slijedite ova dva laka savjeta, vaše slatke ili slane poslastice neće upiti nimalo masnoće ili ulja, pa se ovaj problem može riješiti.

1. Prašak za pecivo ili soda bikarbona koju ćete prosijati zajedno s brašnom jedan je od načina za izradu mekanih i savršenih kolačića. Prilikom prženja u dubokom ulju, tijesto zbog toga neće upiti dodatnu masnoću.

Osim toga, ulje u kojem ćete pržiti tijesto treba biti dovoljno zagrijano da se ne zamasti. Kada se dovoljno zagrije, ulje trenutno zatvara tijesto i sprječava da upije višak masnoće.

2. Rakija Dokazano je da miješanje tijesta s čašom rakije sprječava da tijesto upije previše ulja ili masti prilikom prženja. Brašnu, jajima, mlijeku i ostalim sastojcima koje pripremate jelo dok ih miješate dodajte čašicu ljute rakije.

Ako okruglice pržite u dubokom ulju, neće upiti nimalo masnoće. Ovo je prokušani trik kojim su se još služile naše bake, ali sada je pomalo izgubljen u povijesti. Ne brinite jer rakija neće imati nikakav okus i poslužit će vam da tijesto ne bude previše masno.

U tijesto možete dodati istu količinu ruma ako ga ipak želite aromatizirati i pritom koristiti trik s alkoholom.

admina