SLIJEDILI SU NJEN GLAS I USPJELI JE SPASITI NAKON 17H KOPANJA

SLIJEDILI SU NJEN GLAS I USPJELI JE SPASITI NAKON 17H KOPANJA

Nakon razornih potresa koji su pogodili Tursku i Siriju, potraga za preživjelima sada je ušla u osmi dan.

Spasioci očajnički osluškuju bilo kakav zvuk dok izgledi postaju sve gore.

Dok se tisuće preživjelih bore s glađu i nehigijenskim uvjetima, humanitarna i druga pomoć pristiže sa svih strana, a mnoga tijela još nisu identificirana.

Nakon više od sedam dana, žena je spašena ispod ruševina u turskoj pokrajini Hatay nakon što je tamo bila zarobljena 175 sati.

Gradska uprava Istanbula objavila je snimku na kojoj se vidi kako iscrpljeni spasioci podižu Naide Umay na nosilima uz pljesak.

Nakon što su 17 sati slušali njezin glas, grupa britanskih volontera oslobodila je ženu zarobljenu u ruševinama zgrade u turskoj pokrajini Hatay.

Žena se skrivala pod ruševinama gotovo tjedan dana, a kad su je spasioci izvukli kroz uski prolaz, laknulo joj je.

Spasioci i stanovnici koji sedam dana nakon razornog potresa još uvijek traže preživjele pod ruševinama ohrabreni su ovakvim sve rjeđim događajima.

Sedam dana nakon dva smrtonosna potresa koja su pogodila Tursku, jutros je 40-godišnja žena izvučena živa iz ruševina zgrade.

Nakon što je snažan potres razorio pokrajinu u blizini epicentra, Sibel Kaya je spašena u regiji Gaziantep otprilike 170 sati kasnije.

Prema CNN-u, spasioci su također stupili u kontakt s još troje preživjelih na jugu, uključujući majku, kćer i novorođenče.

Nakon sedam dana smanjuje se vjerojatnost pronalaska preživjelih, ali nije nemoguće.

admina