EVO KOJI NAPITAK VAM ZAUSTAVLJA SUHI KAŠALJ

EVO KOJI NAPITAK VAM ZAUSTAVLJA SUHI KAŠALJ

Najbolje je odmah otići liječniku jer je teško odrediti uzrok kašlja.

Kašalj je znak prehlade, gripe, alergije ili obične prehlade, a naše tijelo uvijek nađe način da nam kaže da nešto nije u redu. Jedna od obrambenih snaga organizma je kašalj, koji može biti produktivan i suh. Kada imate suhi kašalj, važno je održavati usta i nos vlažnima. Također možete osjetiti bol u prsima i grlu. Kada imate produktivan kašalj, sluz izlazi.

Dodatno, kašalj traje kontinuirano i povremeno. Čest je kod prehlada i ponekad bronhitisa, a uvijek ukazuje na ozbiljne bolesti.

Budući da kašalj često otežava obavljanje svakodnevnih aktivnosti, preporučuje se da počnete s prirodnim lijekovima.

Med od đumbira Naribajte komadić korijena đumbira. Pomiješajte žlicu meda i žlicu soka.

Korištenje slane vode za ispiranje nosa je korisno. Virus će iz grla i nazofarinksa biti uklonjen slanom vodom. Osim toga, važna je rutina pijenja: morate piti često i puno. Treba biti toplo. Korisni su biljni čajevi i mlijeko s medom. Kašalj i grlobolja česte su nuspojave suhog zraka. Morat ćete objesiti mokre ručnike na radijatore ako ugradnja ovlaživača nije moguća. Postavite jastuk visoko ispod glave i omogućite pristup svježem, vlažnom zraku kako biste ublažili stanje.

Važno je piti što više tople tekućine kako bi se suhi kašalj smirio i potaknuo proces iskašljavanja nakupljenog sekreta, jer se kašalj može javiti i kod mladih i kod starijih osoba.

U slučaju suhog kašlja neophodno je:
Vitamini D, C i A, uz mineral cink, koji unosimo, posebno su bitni za obranu od virusnih infekcija. Jedite dobro uravnoteženu prehranu uz vitamine, a ako ste već prehlađeni, uzmite vitaminski dodatak kako biste brzo nadomjestili povećane potrebe za vitaminima.

admina